Elisa Viihteen tallenteet vanhenevat – mutta ne voi kopioida talteen tietokoneelle

11.5.2017 · 1 Kommentti    

ElisaTekijänoikeuslait muuttuivat pari vuotta sitten ja silloin lakikirjoihin lisättiin uusi verkkotallennuslaki. Uuden lain oli tarkoitus selkeyttää iptv-operaattoreiden toimintaa ja taata tekijänoikeuksien haltijoille korvaukset. Uuden lain mukaan Elisa Viihteen, Telia TV:n ja Maxivisionin kaltaisten iptv-operaattorien asiakkaiden tallenteita voidaan säilyttää operaattoreiden palvelimilla enintään kaksi vuotta.

Allekirjoittaneen käyttämä Maxivision kertoi asiasta kaikille asiakkailleen selkeästi edellisvuoden syksyllä lain tullessa voimaan. En tiedä miten Elisa on kertonut tallenteiden säilytysajan muutoksista asiakkaillensa aiemmin, mutta nyt tiistaina Elisa muistutti asiakkaitaan asiasta. Muistutuksen jälkeen monet Elisa Viihteen käyttäjät ovat kertoneet lopettavansa Elisa Viihteen käytön ja valitelleet, että laki suosii tallentavien digiboksien käyttäjiä.

Monet Elisa Viihteen käyttäjät ovat myös kyselleet mahdollisuudesta tallentaa ohjelmat palvelusta omalle tietokoneelle, mutta Elisan mukaan verkkotallennuslaki estää heitä tarjoamasta mahdollisuutta kopioida tallenteet talteen käyttäjän tietokoneelle.

Ongelma ei ole kuitenkaan kovin suuri, sillä Elisa Viihteen tallennuksia voidaan kopioida talteen omalle tietokoneelle käyttäjien ohjelmoimilla sovelluksilla tai Asmandin Google Chrome -selaimelle tekemällä selainlaajennoksella. Asmandin Elisa Viihde -laajennoksen tekijän mukaan laajennosta onkin ladattu viimeaikoina ahkerasti. Näihin tietokoneohjelmiin ja selainlaajennoksiin löytyy useita viitteitä Elisan palstalta.

Maxivision ajastaa väärät ohjelmat, vai ajastaako?

25.3.2017    

MaxivisionMaxivisionilla voi ajastaa ohjelmia suoraan television kautta sekä nettipalvelun kautta. Kellojen siirtämisen vuoksi ainakin nettipalvelun ohjelmaoppaan kellonajat ovat tulevissa ohjelmissa tunnin väärässä. Esimerkiksi Seitsemän uutiset alkaa ohjelmaoppaan mukaan klo 20 ja Kymmenen uutiset klo 23.

Väärien kellonaikojen vuoksi palvelu saattaa ajastaa ohjelmat tunnin väärään aikaan. Voi olla, että Maxivision korjaa ajastusten kellonajat oikeiksi kellojen siirtämisen jälkeen, mutta käyttäjä ei kuitenkaan voi tietää tätä mitenkään ja täten käyttäjälle jää epäselväksi mitä palvelu ajastaa ja koska.

Maxivision on tietoinen ongelmasta. Maxivision ei kuitenkaan aio korjata ongelmaa vaan he tyytyivät vain toteamaan: ”Emme voi vaikuttaa epg tietoihin”.

Liv ja Hero tarjolla teräväpiirtona

31.1.2017    

MaxivisionMaxivisionin asiakkaat alkoivat saada joulukuussa Ava- ja Sub-kanavat teräväpiirtomuodossa ja nyt Maxivisionin käyttäjä huomasi saman parannuksen tapahtuneen Liv- ja Hero-kanaville. Ei ole tiedossa onko Livin ja Heron lähetys oikeaa teräväpiirtoa vai onko se vain ylöspäin skaalattua normaalitarkkuuden kuvaa.

Onkohan Ava, Sub, Liv tai Hero tarjolla teräväpiirtona muiden IPTV- tai kaapelioperaattoreiden verkoissa?

Ava ja Sub tarjolla teräväpiirtona

20.12.2016 · 2 Kommenttia    

MaxivisionMaxivisionin käyttäjä huomasi Ava- ja Sub-kanavien olevan teräväpiirtolaatuisia ja Maxivision vahvisti saavansa kyseiset kanavat MTV:ltä HD-laadulla. Vielä ei ole tiedossa onko kanavien sisältö oikeaa teräväpiirtoa vai onko se vain MTV:n toimesta ylöspäin skaalattua SD-kuvaa.

Digileluilla ei ole tiedossa tarjoavatko jotkin muut kaapeli- tai IPTV-operaattorit Ava- ja Sub-kanavat HD-laadulla.

 

Sonera Viihde -sovellus julkaistu Apple TV:lle

15.12.2016    

SoneraSonera on julkaissut Sonera Viihde -sovelluksen neljännen sukupolven Apple TV -laitteille. Sonera on ensimmäinen suomalainen operaattori, joka on tuonut televisiosovelluksensa Apple TV:lle, sillä esimerkiksi Elisa Viihteen, DNA TV:n, Maxivisionin tai Watsonin sovelluksia ei ole saatavilla Apple TV:lle.

Sonera ei ole kuitenkaan ensimmäinen suomalainen Apple TV:lle sovelluksen luonut televisiotoimija, sillä Yle Areena julkaistiin Apple TV:lle jo syyskuussa. Myös esimerkiksi HBO Nordic ja Netflix löytyvät Apple TV:lle.

Sonera Viihteen Oma tallennus –palvelulla voi tallentaa ja katsoa 17 kotimaisen kanavan ohjelmia. Myös maksukanavapaketit, ohjelmakirjastot sekä vuokraelokuvat ovat nyt saatavissa Sonera Viihteen Apple TV -sovelluksen kautta. Erään käyttäjän ensikommenttien mukaan Sonera Viihteen sovellus kaipaa kuitenkin vielä jonkin verran hiomista.


Lähde: Sonera

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+