Suosikkikanavat poistuivat Telian verkosta

8.6.2017    

TeliaDiscover Networksin suositut maksukanavat Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, Eurosport 1 sekä Eurosport 2 poistuivat viime yönä Telian tarjonnasta. Myös kanavien teräväpiirtoversiot sekä ohjelmakirjastot ja joillain vanhoilla asiakkailla edelleen näkynyt Discovery Showcase HD -kanava poistuivat Telian tarjonnasta.

Kanavien poistumisen syynä on Telian ja Discovery Networksin sopimusneuvotteluiden päättyminen tuloksettomina. Kanavien poistumisen vuoksi Telia avaa toistaiseksi Viasat Nature, Viasat Urheilu, Ginx, Nick Jr, Boomerang ja Disney Jr -kanavat vapaaseen katseluun kaikille Telia TV:n digiboksin ja kaapelikortin asiakkaille sekä mobiilipalveluun kaikille Discovery ja Surf -kanavapakettien asiakkaille.


Lähde: Telia

Elisan ohjelmaopas ei toimi

18.3.2017 · 1 Kommentti    

ElisaElisan kaapeliverkossa on ilmeisesti tehty jotain muutoksia, minkä vuoksi ohjelmaopas ei toimi enää joillain digibokseilla. Ongelmien vuoksi ohjelmaoppas voi esimerkiksi näyttää tulevien ohjelmien kellonajat oikein, mutta ohjelmien nimet puuttuvat.

Ongelman kerrotaan alkaneen jo joulukuussa kanavilla Hero, TLC, Frii, MTV MAX ja C Moren kanavat. Helmikuussa ongelmia alkoi esiintymään myös kanavilla Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Teema, Yle FEM, Sub, Jim, Liv, TV5, Kutonen, AVA, Fox, C More Max, C More First, C More Hits, C More Stars, C More Series, SF-Kanalen, MTV Sport 1, MTV Sport 2

Ohjelmaoppaan ongelmat vaikeuttavat aika paljon ohjelmien ajastamista manuaalisesti, eikä automaattisesti hakusanojen avulla tehtävät tallennukset välttämättä toimi. Ohjelmaoppaan ongelmia on esiintynyt erityisesti vanhemmissa laitteissa, mutta onpa mukaan eksynyt joku HD-boksikin.

Elisa Palstan vikaketjussa ongelman on mainittu koskevan ainakin seuraavia malleja:

 • Topfield TF5x00PVRc (HDMI)
 • Topfield TF5x00PVRc Masterpiece
 • Topfield TF5x0PVRc
 • Topfield TF6x0PVRc
 • Topfield crc1410tc HD
 • Finnsat fsc03pvr
 • Finnsat fsc05pvr
 • Humax pvr-9200
 • Finlux DCA-9500N
 • Procaster tallentavat digiboksit

Ongelmista löytyy keskustelua muun muassa Elisa Palstalta, Muropaketista ja DVD Plazalta.

Kaapelikanavat näkyvät ainakin syyskuulle saakka

28.2.2017    

TVNelonen Median Jimin, Livin, Heron sekä MTV:n Avan ja Subin lähetykset uhkasivat loppua Soneran ja DNA:n kaapeliverkoissa tänä iltana. Lähetysten loppumisen syynä olisi ollut se, etteivät televisioyhtiöt tai kaapelioperaattorit kumpikaan halua maksaa Kopioston vaatimia uusia tekijänoikeusmaksuja.

Tv-yhtiöt ja kaapelioperaattorit ovat nyt muodostaneet työryhmän ratkomaan vapaasti vastaanotettavien televisiokanavien kaapelijakeluun liittyvät tekijänoikeuskysymykset syyskuun loppuun mennessä. Myös Nelosen ja MTV:n kanavien lähetyksiä jatketaan kaapeliverkoissa ainakin syyskuun loppuun saakka.


Lähde: Yle

Myös MTV:n AVA sai jatkoaikaa kaapeliin

27.2.2017    

AVAKopiosto haluaa televisiokanavien kaapelijakelusta lisää tekijänoikeusmaksuja, sillä vuonna 2015 voimaan tulleen lain mukaan kaapelijakelu katsotaan ohjelmien uudelleen lähettämiseksi ja Kopiosta haluaa saada siitä erillisen korvauksen. Televisioyhtiöt Nelonen Media ja MTV eivät halua maksaa lisäkorvauksia, kuten eivät myöskään kaapelioperaattorit.

Televisioyhtiöt ja kaapelioperattorit neuvottelevatkin maksuista ja maksumiehen puuttumisen vuoksi Ava-, Jim-, Liv- ja Hero-kanavien lähetykset uhkasivat loppua Soneran ja DNA:n kaapeliverkoissa helmikuun viimeinen päivä. Nelonen päätti jo pari päivää sitten jatkaa kaapelioperaattorien lupaa jakaa kanaviaan toukokuun puoliväliin saakka ja nyt MTV on antanut kaapelioperaattoreille samanlaisen luvan.

Kaapelioperaattorit ja televisioyhtiöt yrittävät löytää ratkaisun ongelmaan ennen toukokuun puolta väliä.


Lähde: MTV

Nelosen kanavat pysyvät kaapelissa – ainakin toistaiseksi

26.2.2017    

NelonenNelonen Median Jim-, Liv- ja Hero-kanavat sekä MTV:n Ava ovat vaarassa kadota DNA:n ja Soneran kaapeliverkoista. DNA:n kaapeliverkkoon kuuluu kaikkiaan yli 600 000 taloutta ja Soneran verkossa on 500 000 kaapelitaloutta.

Alun perin kanavien näkymisen piti loppua jo ensi viikon tiistaina, mutta nyt Nelonen on jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jakaa Jim-, Liv- ja Hero-kanavia toukokuun 16. päivään saakka.

Ongelman juuret juontavat Kopiostoon, joka haluaa kaapelijakelusta lisää tekijänoikeusmaksuja, sillä vuonna 2015 voimaan tulleen lain mukaan kaapelijakelu katsotaan ohjelmien uudelleen lähettämiseksi ja Kopiosta haluaa saada siitä erillisen korvauksen.

”Tv-katsojat ovat joutumassa neuvottelujen keskellä sijaiskärsijöiksi. Meidän tärkeimpänä tavoitteenamme on varmistaa keskeytymätön palvelu katsojille ja saada asia ratkaistua neuvotteluteitse. Mitään tiukkaa aikarajaa tälle ei ole”, kommentoi Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

Nelonen Median mukaan uusi maksu olisi perusteeton, sillä tv-yhtiö on jo kertaalleen maksanut ohjelmien tuotannon kustannukset kotimaisille tuotantoyhtiöille ja jakeluoikeuksista ulkomaisten ohjelmien myyjille. Asiasta on Tasajärven mukaan olemassa myös eurooppalaisia ennakkopäätöksiä.


Lähde: Sanoma

Seuraava sivu »

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+