Suosikkikanavat poistuivat Telian verkosta

8.6.2017    

TeliaDiscover Networksin suositut maksukanavat Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, Eurosport 1 sekä Eurosport 2 poistuivat viime yönä Telian tarjonnasta. Myös kanavien teräväpiirtoversiot sekä ohjelmakirjastot ja joillain vanhoilla asiakkailla edelleen näkynyt Discovery Showcase HD -kanava poistuivat Telian tarjonnasta.

Kanavien poistumisen syynä on Telian ja Discovery Networksin sopimusneuvotteluiden päättyminen tuloksettomina. Kanavien poistumisen vuoksi Telia avaa toistaiseksi Viasat Nature, Viasat Urheilu, Ginx, Nick Jr, Boomerang ja Disney Jr -kanavat vapaaseen katseluun kaikille Telia TV:n digiboksin ja kaapelikortin asiakkaille sekä mobiilipalveluun kaikille Discovery ja Surf -kanavapakettien asiakkaille.


Lähde: Telia

Jääkiekon MM-kisat ja F1 ei välttämättä näy enää huomenna – antenniverkon kanavat muuttavat

16.5.2017    

AntenniAntennitelevisiverkon uusi toimilupakausi alkaa huomenna ja sen vuoksi kanavien tarjontaan ja näkyvyysalueisiin tulee muutoksia. Kaikki antenniverkon maksukanavat tullaan jatkossa lähettämään Digitan kanavanipuissa B ja F sekä DNA:n kanavanipuissa.

Antenniverkon maksukanavat tullaan lähettämään DVB-T2 -tekniikalla, joten niitä ei voi enää katsella televisioilla tai digibokseilla jotka eivät tue DVB-T2 -tekniikkaa. Myös maksukanavien näkyvyysalue tulee pienenemään kanavanippujen muutosten vuoksi, joten kaikki nykyiset maksukanava-asiakkaat eivät enää huomisaamusta lähtien näe esimerkiksi kaikkia jääkiekon MM-kisojen otteluita tai suoria formulalähetyksiä.

Kanavien katsominen antnniverkossa huomisesta lähtien saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun.

 

Lisää HD-kanavia – Ava ja Sub näkyvät nyt teräväpiirtona

6.5.2017    

AVAMTV haluaa edistää HD-katselun yleistymistä tuomalla tarjolle Ava- ja Sub-kanavien teräväpiirtoversiot ilmaiseksi. Samalla myös MTV3-kanava muutetaan salaamattomaksi, joten MTV:n HD-kanavien katseluun ei enää tarvita katselukorttia.

Uudet HD-kanavat saa näkyviin virittämällä kanavat uudelleen. Teräväpiirtokanavien näkyminen vaatii myös HD-television tai -digiboksin käyttöä ja kanavien näkyvyys riippuu myös operaattoreiden tarjonnasta. MTV:n HD-kanavat eivät ole tulossa jakeluun Digitan antenniverkon kautta.

Itse asiassa Ava ja Sub ovat olleet katsottavissa HD-laadulla jo joulukuusta lähtien Maxivisionin kautta. Myös Liv ja Hero muuttuivat teräväpiirroksi Maxivisionissa tammikuussa, joten kenties nämäkin kanavat ovat tulossa tarjolle HD-laadulla kaikkien verkkojen kautta.

MTV:n kanavien suoratoistolähetykset näytetään teräväpiirtona myös MTV Katsomossa.


Lähde: MTV

Pimenevätkö antenniverkon maksukanavat sinullakin?

22.3.2017    

AntenniOsa Digitan antenniverkon maksukanavista lähetetään vanhemmalla DVB-T -tekniikalla, mutta nekin siirtyvät uuteen DVB-T2 -lähetystekniikkaan toukokuun 17. päivä. Lähetystekniikan vaihdoksen jälkeen kaikki antenniverkon maksukanavat näkyvät vain uudempaa DVB-T2 -tekniikkaa tukevilla televisioilla ja digibokseilla.

DVB-T2 -tekniikkaan siirtyvät antenniverkon maksukanavat ovat:

 • C More Max
 • C More Juniori
 • C More Sport 1
 • C More First
 • C More Series
 • Discovery Channel
 • Disney Channel
 • Eurosport
 • MTV
 • Nick jr.
 • Livekamera.fi ja Digiviihde.fi
 • Ruutu+ Dokkarit
 • Ruutu+ Lapset
 • Ruutu+ Leffat ja Sarjat
 • Ruutu+ Urheilu 1
 • Ruutu+ Urheilu 2

Antenniverkossa siirrytään kokonaan DVB-T2 -lähetystekniikkaan kolmen vuoden kuluttua maaliskuun lopussa 2020.

 

Ylen kanavat vähenevät – Fem ja Teema yhdistyvät

13.3.2017    

YleYle yhdistää Yle Teema ja Yle Fem -kanavat yhdeksi uudeksi kanavaksi 24. huhtikuuta. Uusi Yle Teema & Fem -kanava tulee näkymään kanavapaikalla 5. Ylen mukaan kanavien yhdistäminen oli luontevaa, sillä ne eivät erillisinä kyenneet täysin täyttämään koko ohjelmakaaviota televisiossa.

Kanavien yhdistymisen vuoksi joidenkin ohjelmien esitysaika tulee muuttumaan ja aiemmin Yle Fem kanavalla esitetyt SVT Worldin ohjelmat tulevat poistumaan kokonaan uuden kanavan ohjelmakartalta. Kanavien yhdistymisestä huolimatta Yle Fem ja Yle Teema saavat kuitenkin omat kanavat Yle Areenaan.


Lähde: Yle

Seuraava sivu »

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+