Yle Areena sovellus tuli PlayStation-konsoleille

24.9.2015 · 1 Kommentti    

Yle AreenaYle on tuonut saataville Yle Areena -sovellukset PlayStation 3 ja PlayStation 4 -laitteille. Sovellukset löytyvät PlayStationin sovelluskaupasta ja ovat luonnollisesti ilmaisia.

Yle Areenan sovellusten kautta voidaan katsoa Areenasta löytyviä ohjelmia sekä vain Areenassa lähetettäviä live-ohjelmia. Televisiokanavien suoria lähetyksiä ei kuitenkaan voi katsoa PlayStationin sovelluksilla.

“Tämä on ensimmäinen Areena-sovellus pelikonsolille. Tavoitteemme on tarjota Areena käytettäväksi mahdollisimman monelle ja monille erilaisille laitteille. Se vaatii kuitenkin erillisiä teknisiä ratkaisuja. Tähän mennessä olemme toteuttaneet sovelluksia eniten käytetyille äly-tv-laitteille”, sanoo Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakana.


Lähde: Yle

Xbox:lla voi kohta tallentaa televisiokanavia

6.8.2015    

XboxXbox One -konsoli saa ensi vuonna tuen ilmaisten televisiolähetysten tallentamiseen. Tallennustuki tulee olemaan ilmainen, mutta tallennus vaatii kuitenkin viime vuonna Euroopassa myyntiin tulleen noin kolmekymppiä maksava TV-virittimen hankkimista.

Xbox Onen tallenteita voidaan katsella konsolin lisäksi striimaamalla ohjelmat tietokoneelle Windows 10:n Xbox-sovelluksella tai SmartGlass-sovelluksella iOS- ja Androidlaitteille. Tallenteet voidaan myös siirtää offline-katselua varten Windows 10 -puhelimiin, tietokoneille tai tableteille.

Tallenteet tallennetaan konsolin ulkoiselle kiintolevylle ja ohjelmia voidaan ajastaa konsolin lisäksi tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Palvelussa näyttäisi olevan myös sarjojen automaattinen tallennusmahdollisuus.

TV-virittimellä voidaan katsella DVB-T, DVB-T2 sekä DVB-C lähetyksiä, joten mahdollisesti tallennuskin tulee toimimaan antenniverkon lisäksi myös kaapeliverkossa. Vielä ei ole tiedossa voiko palvelulla tallentaa montaa kanavaa samaan aikaan.


Lähde: Xbox

Yle Areena toimii jälleen PlayStation 3:lla

10.4.2014    

Yle AreenaYle Areena päivittyi viime viikolla, eikä sitä voinut enää sen jälkeen käyttää PlayStation 3 -konsolilla. Ongelma johtui siitä, että uusi Yle Areena käyttää Flashin uudempaa versiota kymmenen, kun taas PlayStation 3 tukee vain vanhempaa Flash-versiota.

Nyt Yle on saanut Areenan toimimaan jälleen PlayStation 3:lla. Yle Areenan videoiden laatu ei kuitenkaan ole yhtä hyvä, kuin muilla laitteilla. Videoiden huonompi laatu johtuu siitä, että PlayStation 3:n rajoituksista johtuen se jättää esittämättä osan kuvista, jonka vuoksi videoiden liike voi olla hieman nykivää.


Lähde: Yle

Yle Areena tulossa älytelevisioihin

3.4.2014    

Yle AreenaYle Areenaa on voinut käyttää Sonyn älytelevisioilla jo vuodesta 2010 saakka. Nyt Ylen internet-palvelupäällikkö Kari Haakana on kertonut yhtiön kehittävän Yle Areenasta muillakin älytelevisioilla toimivaa versiota.  Ylen tavoitteena on tuoda Areena älytelevisioihin tämän vuoden aikana.

Aiemmin Yle Areena on toiminut myös PlayStation  3 -konsolilla, mutta Areenan uusimman päivityksen jälkeen palvelua ei ole enää voinut käyttää konsolilla. Toimimattomuus johtuu PlayStation 3:n Flash-tuesta, sillä se ei tue Areenan vaatimaa Flash 10 -versiota. Ylen mukaan Areenasta on kuitenkin tulossa PlayStation ja Xbox -konsoleilla toimiva versio. Yle Areenasta ollaan tekemässä versiota myös Googlen Chromecast-mediatoistimelle.

Myös MTV:n Katsomoa voidaan käyttää Samsungin älytelevisioilla, mutta kuvanlaatu on aivan liian huono isolla televisiolla.


Lähde: Ilta-Sanomat

Googlelta tulossa jälleen uusi laite television kylkeen

9.12.2013 · 2 Kommenttia    

GoogleGooglen huhutaan tuovan markkinoille jälleen uuden laitteen televisioon liitettäväksi. Google julkaisi Sonyn ja Logitechin kanssa ensimmäiset Google TV -televisiot kolmisen vuotta sitten, mutta nämä laitteet eivät ole saavuttaneet suosiota. Tämän vuoden heinäkuussa Google julkaisi suositun Chromecast-lisälaitteen, joka mahdollistaa muun muassa netin videopalveluiden ja tietokoneen selaimen esittämisen televisiossa.

Nyt Googlen huhutaan tuovan markkinoille Nexus-brändätyn uuden lisälaitteen, jolla voidaan myös katsella netin videopalveluita ja muun muassa pelata Android-pelejä. Laitteessa huhutaan olevan mukana myös mahdollisuus videopuheluille sekä mahdollisuus ohjata laitetta liikkeiden avulla Xbox-pelikonsolin Kinect-liiketunnistimen tapaan. Liiketunnistimen lisäksi laitetta voidaan ohjata kosketusnäytöllisellä ohjaimella tai älypuhelimilla sekä tableteilla.

Huhujen mukaan Googlen uudella laitteella ei voisi vastaanottaa suoria televisiolähetyksiä ja se esiteltäneen virallisesti ensi vuoden alussa.


Lähde: Mashable

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+