Maxivision julkaisi mobiilisovelluksen

10.12.2015    

MaxivisionMaxivision kertoi yli vuosi sitten tuovansa syksyn aikana mobiilisovelluksen kokeiluun. Siis syksyn 2014 aikana. Pitkä odotus on nyt päättynyt, sillä Maxivision Mobiili on vihdoin julkaistu Android- ja iOS-laitteille. Sovellus on käytettävissä sekä puhelimilla, että tableteilla.

Palvelusta löytyy ohjelmaopas sekä suorat lähetykset Ylen kanaville ja FOXille. Sovelluksen varsinainen hyöty saadaan kuitenkin tallenteista, sillä sovelluksella voidaan katsella kaikkia Maxivision Viihde -palvelulla tehtyjä tallenteita. Tallenteet ovat kaiken lisäksi katsottavissa myös ulkomailla.

Maxivision kertoo tehneensä 1.12.2015 lähtien kaikista tallenteista myös mobiiliversiot, mutta he eivät kuitenkaan ole kertoneet, kyselyistä huolimatta, millä resoluutiolla tai bitratella mobiilitallenteet tai suorat lähetykset ovat saatavilla. Päivitys 13.12.2015: Maxivisionin mukaan mobiili-palvelun kautta ei tarjota HD-kuvaa.

Maxivision Mobiililla voidaan katsella Maxivision Viihde -palvelun kautta tehtyjä tallenteita, kunhan käyttäjällä on aktivoituna Maxivision Tallennuspalvelu. Tallenteiden ja suorien lähetysten katselu vaatii mobiili-peruspalvelun tilauksen, joka maksaa normaalisti 3 euroa kuukaudessa, mutta on nyt tarjolla eurolla helmikuun loppuun saakka. Päivitys 13.12.2015: Tallenteiden katselu onnistui 11.12.2015 ilman mobiili-peruspalvelun tilausta, muttei onnistu enää.

Muutaman kanavan suorien lähetysten ja tallenteiden lisäksi Maxivision Mobiiliin on saatavilla myös pari suoria lähetyksiä tarjoavaa maksukanavapakettia. MTV  Mobiili -paketin hinta on 2,5 euroa kuukaudesa ja siihen sisältyy kanavat MTV3, Sub ja Ava. Isomman MTV Total Sport – mobiili -paketin hinta on 24,95 euroa kuukaudessa ja siihen kuuluvat kanavat MTV Max, MTV Sport 1, MTV Sport 2, C More Tennis, C More Extreme. Myös maksukanavien tilaus vaatii mobiili-peruspalvelun tilauksen.

Maxivision Mobiili löytyy Googlen ja Applen sovelluskaupoista ja se vaatii vähintään Android 4.0 tai iOS 7.0 version.

Digita ja DNA saavat uuden kilpailijan antenniverkkoihin

12.11.2015    

AntenniValtioneuvosto on myöntänyt uudet antennitelevision verkkotoimiluvat vuonna 2017 alkavalle kymmenvuotiselle toimilupakaudelle. Uutena pelurina Suomen antennitelevision parissa aloittaa Norkring, joka on Norjan suurin maanpäällisten digitaalisten lähetyspalvelujen tarjoaja.

Norkringille annettiin Digitan aiemmin hallinnoimat UHF-alueen kanavaniput B, C ja D. Digita saa toimiluvat UHF-alueen kanavanipuille A ja F. Lisäksi Digitalle jäi edelleen toimiluvat kanavanippuihin E ja H, jotka eivät olleet mukana haussa. DNA Welho jatkaa toimintaa VHF-alueen kanavanippujen VHF A, VHF B ja VHF C kanssa. Lisäksi Anvialle myönnettiin verkkotoimilupa Pohjanmaan alueelliseen kanavanippuun.

Valtioneuvosto halusi lisätä kilpailua televisiolähetysmarkkinoilla, jonka vuoksi Suomen antennimarkkinoille otettiin mukaan uusi suuri toimija. Norkringin mukaantulo tapahtuu niin, ettei kuluttajien antennijärjestelmiin tule muutoksia.

Vuonna 2017 alkavalla uudella toimilupakaudella antenniverkon UHF-alueella siirrytään enenevässä määrin teräväpiirtolähetykset mahdollistavan DVB-T2 -lähetystekniikan käyttöön. Digitalle jäänyt UHF-alueen kanavanippu A tulee kuitenkin säilymään perustason DVB-T -tekniikan parissa vielä joitain vuosia, jotta Ylen ja kaupallisten yleisen edun kanavien katselu on mahdollista edelleen ilman HD-laatuista digiboksia tai televisiota.


Lähde: Valtioneuvosto

Sharp tuo myyntiin tulevaisuuden television, jolla ei voi kuitenkaan katsoa mitään

18.9.2015 · 1 Kommentti    

SharpSharp on kertonut tuovansa lokakuussa ensimmäisenä valmistajana myyntiin kuluttajakäyttöön tarkoitetun 8K-television. 8K-televisioissa on 16 kertaa enemmän pikseleitä kuin normaaleissa Full HD -televisioissa ja neljä kertaa enemmän kuin uusissa 4K-televisioissa. Jokaisessa 8K-television kuvassa on 33,2 miljoonaa pikseliä.

Japanin yleisradioyhtiä NHK on ainoa televisioyhtiö, joka on kertonut virallisesti suunnittelevansa 8K-lähetysten aloittamista. NHK lähetti 8K-kuvaa ensimmäistä kertaa viime vuoden jalkapallon MM-kisoista ja suunnittelee aloittavansa testilähetykset satelliitin kautta ensi vuonna. NHK aikoo lähettää kaikki Tokion olympialaisten lähetykset 8K-muodossa vuonna 2020 ja myös säännöllisten lähetysten aloitus on suunniteltu samaan vuoteen.

Sharpin 8K-television viritin ei kuitenkaan pysty vastaanottamaan 8K-kuvaa. Televisiolle voidaan kuitenkin syöttää 8K-kuvaa, mutta tämä onnistuu vain käyttämällä neljää HDMI-johtoa yhtä aikaa. Neljän HDMI-johdon käyttäminen rajoittaa television käyttöä huomattavasti, sillä mikään kuluttajalaite ei osaa välittää kuvaa televisiolle neljän johdon kautta. Tämän rajoituksen vuoksi Sharpin uutta televisiota tullaankin mahdollisesti käyttämään markkinointivälineenä sekä sairaaloissa auttaen kirurgeja vaativissa leikkauksissa.

Sharpin 85-tuumaisen (216cm) television hinta tulee olemaan 16 miljoonaa Japanin jeniä (noin 117 000 euroa). 8K-televisioiden myynnin ennakoidaan ylittävän miljoona kappaletta vasta vuoden 2019 jälkeen.


Lähde: BBC

Jalkapallon MM-kisat alkavat, tarvitsetko lisää näyttöjä?

4.6.2014 · 1 Kommentti    

Yle AreenaJalkapallon MM-kisojen ensimmäinen peli pelataan ensi viikon torstaina ja Yle esittää kaikki ottelut suorina teräväpiirtomuodossa television ja Areenan kautta. Yle välittää jokaisesta ottelusta myös muita lähetyksiä Areenan kautta.

Lähes jokaisesta ottelusta on tarjolla Yle Areenan kautta kolme muuta lähetystä, jotka on tarkoitettu älypuhelin- ja tablettikäyttäjille. Yksi lähetyksistä esittää yläviistosta kuvattua taktiikkanäkymää, josta näkee koko kentän kerralla ja kaksi lähetystä näyttää molmpien joukkueiden tähtipelaajia. Nämä kolme lisälähetystä välitetään normaalilaadulla. Muutama ottelu pelataan samaan aikaan, jolloin pelit sisältävät vähemmän lisäsisältöä.

Allekirjoittaneelta löytyy jo teräväpiirtotelevisio, älypuhelin ja tabletti, mutta vielä tarvittaisiin neljättä lähetystä varten yksi puhelin tai tabletti sekä pari lisäsilmää.


Lähde: Tekniikka&Talous

Testissä DNA TV

15.5.2014 · 1 Kommentti    

MatkaTVPäivitys 9.4.2015: DNA Welho MatkaTV on nyt nimeltään DNA TV.

DNA Welhon MatkaTV on televisiopalvelu, jolla voidaan tallentaa peruskanavien ohjelmia verkkoon tai katsella joidenkin kanavien suoria lähetyksiä. MatkaTV:n käyttö onnistuu tietokoneilla, älypuhelimilla, tableteilla sekä Wbox HD2(s) -digiboksilla.

MatkaTV tilataan DNA Kaupasta tai soittamalla DNA:n palvelunumeroon. Palvelun hinta on 4,95 euroa kuukaudessa. MatkaTV:n saa myös puoleksi vuodeksi ilmaiseksi, jos käytössä on DNA:n tietty puhelinliittymä tai avaamalla uuden puhelinliittymän. Tilausta tehdessä annettu sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena ja salasana määritellään palvelun käyttöönoton aikana, minkä voi tehdä mobiililaitteilla tai palvelun selainversiossa.

MatkaTV:tä voidaan käyttää Android- ja iOS-mobiililaitteilla sekä Windows Phone 8 älypuhelimilla. Palvelun käyttö onnistuu myös selaimen avulla tietokoneella sekä verkkoon yhdistetyillä Wbox HD2 ja Wbox HD2s -digibokseilla. Palvelu toimii myös ainakin Samsungin älytelevisioiden selaimella.

MatkaTV perustuu Booxmedian Boox TV -palveluun ja monet ominaisuudet ovat täysin vastaavia molemmissa palveluissa.

MatkaTV etusivu

MatkaTV:llä voidaan tallentaa ohjelmia kanavilta Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Fem, Sub, Yle Teema, Jim, AVA, TV5, Liv, Kutonen ja Fox. Suoria lähetyksiä voidaan katsoa kanavilta Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Yle Fem, Yle Teema, Sub ja AVA, joten esimerkiksi Nelonen Median kanavien suorat lähetykset eivät ole saatavilla. Lisäksi kanavien MTV Max, MTV Sport 1, MTV Sport 2 ja MTV Juniori lähetyksiä voidaan katsella suorina, kunhan käyttäjä on tilannut DNA Welholta MTV Total- tai MTV Total Sport -kanavapaketin.
Lue lisää

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+