Nyt se on täällä – Offline-katselu tuli Netflixiin

30.11.2016    

NetflixYksi suurimmista Netflixin käyttäjien toiveista on ollut offline-katselu ja nyt se on mahdollista. Netflixin uusimmilla Android- ja iOS-sovelluksilla voidaan ladata sarjojen jaksoja sekä elokuvia laitteen muistiin ja niitä voidaan katsella ilman nettiyhteyttä esimerkiksi lentokoneessa, mobiiliverkon katvealueilla tai ihan missä vaan.

Kaikkia sarjoja ja elokuvia ei voi ladata katsottavaksi offline-tilassa, mutta pikaisella katsomisella palvelusta löytyy jo nyt paljon ladattavia ohjelmia. Esimerkiksi Narcos, Orange is the New Black, Designated Survivor, The Crown, Better Call Saul, Breaking Bad, Stranger Things sekä monet muut sarjat ja elokuvat löytyvät ladattavien listalta. Netflix tulee myös lisäämään offline-tarjontaa tulevaisuudessa.

Kaikki ladattavissa olevat ohjelmat löytyvät uudesta ladattavissa-valikosta ja ladattavat elokuvat ja sarjojen jaksot tunnistaa myös ohjelman tietosivulta löytyvästä latauskuvakkeesta.

Offline-katselu onnistuu Android ja iOS-laitteilla, kunhan käytössä on uusin Netflix.sovellus. Offline-katselu kuuluu automaattisesti kaikkiin sopimuksiin ilman lisämaksuja.


Lähde: Netflix

Uusi YouTube Go tuo videot puhelimiin jopa ilman nettiyhteyttä

27.9.2016    

YouTubeGoogle on julkaissut uuden YouTube Go -sovelluksen, joka mahdollistaa YouTuben videoiden katselun parhaimmillaan jopa ilman nettiyhteyttä. YouTube Go tullaan julkaisemaan aluksi Intiassa, missä mobiilinetti ei välttämättä toimi kovinkaan hyvin.

YouTube Go:n avulla videoita voidaan tallentaa offline-katselua varten hitaillakin yhteyksillä esimerkiksi yön aikana. Uudella sovelluksella voidaan myös kopioida videoita kavereilta Bluetooth-yhteydellä käyttämättä lainkaan nettiyhteyttä.

Myös videon laatua voidaan vaihtaa helposti ja sitä myötä käytettävän nettiyhteyden ja tallennustilan määrää voidaan säästellä. YouTube Go pyrkii vähentämään turhaa netinkäyttöä myös näyttämällä halutessa pienen esikatseluvideon ennen kuin varsinaista videota aletaan lataamaan. Esikatseluvideon avulla käyttäjä voi päättää kannattaako kyseisen videon katseluun käyttää rajallista nettiyhteyttä.

Sovellusta voi käyttää tällä hetkellä vasta Intiassa ja sielläkin vain YouTuben testiohjelmaan rekisteröityvät henkilöt saavat sen käyttöönsä. Sovellus tullaan julkaisemaan laajemmalle yleisölle vasta ensi vuonna, mutta vielä ei ole tiedossa tuleeko sovellus koskaan esimerkiksi suomalaisten käyttäjien saataville.


Lähde: YouTube

Elisa ostaa Anvian – miten käy Watsonin?

30.6.2016 · 1 Kommentti    

WatsonAnvian televisiopalvelu Watson siirtyy Elisan hallintaan Elisan ostettua Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat. Elisan mukaan Anvian toiminnot jatkuvat toistaiseksi normaaliin tapaan eikä nykyisiin palveluihin ole tulossa välittömiä muutoksia.

Watsonilla voidaan katsella suoria televisiolähetyksiä sekä tallentaa ohjelmia Watsonin palvelimille myöhempää katselua varten. Myös maksukanavien tallennus onnistuu Watsonilla, mutta vain ulkoiselle IPTV-laitteelle. Watsonilla voidaan myös vuokrata elokuvia muun muassa Makuunin ja C Moren ohjelmakirjastoista. Watson toimii tietokoneella, mobiililaitteilla sekä älytelevisioilla tai erillisellä IPTV-boksilla.

Watson on selvästi Elisa Viihteen kilpailija, joten onkin mielenkiintoista seurata tullaanko Watson ajamaan lopulta alas vai tullaanko joitain sen palveluita yhdistämään Elisa Viihteeseen. On myös mahdollista, että Watson jatkaa toimintaansa itsenäisenä Elisa Viihteestä irrallisena osana.


Lähde: Elisa

Viking Line tuo mobiilitelevision laivoille

30.6.2016    

Mobiili-TVViking Line julkaisi viime syksynä mobiilisovelluksen, jonka avulla risteilymatkustajat saavat esimerkiksi tietoja risteilyn tapahtumista ja voivat chättäillä muiden matkustajien kanssa. Nyt tähän sovellukseen on lisätty mobiilitelevisio, joka toimii M/S Viking XPRS -laivalla.

Mobiilitelevision avulla voidaan katsella jalkapallon EM-kisoja, Rion kesäolympialaisia sekä YLE:n, ETV:n, CNN:n ja Cartoon Networksin ohjelmia. Sovellus käyttää laivan sisäistä verkkoa, joten se toimii myös kännykkäverkon kuuluvuuden ollessa heikko.

Mobiilitelevision pilottijakso kestää neljä kuukautta, jonka jälkeen sovellus on mahdollisesti tulossa myös muille laivoille.


Lähde: Mobiilio.fi

Androidin VLC-toistin päivittyi versioon 2.0

23.6.2016    

VLCAlunperin jo parikymmentä vuotta sitten julkaistusta VLC-mediatoistimesta löytyy versioita monille alustoille ja nyt Androidin versio on päivittynyt 2.0 versioon.

Suurimpana lisäominaisuutena VLC for Android -sovelluksesta löytyy mahdollisuus toistaa videoita lähiverkon palvelimilta. Videoita voidaan nyt toistaa muun muassa Windowsin jakokansioista sekä UPnP:n, NFS:n, FTP:n ja SFTP:n kautta.

Sovellus on aiemminkin tukenut tekstityksiä, mutta aiemmin ne on täytynyt hakea ja kopioida laitteelle erikseen. Uudella versiolla tekstityksiä voidaan hakea suoraan sovelluksen kautta. Videoita voidaan toistaa myös popup-ikkunassa, jolloin laitetta voidaan käyttää myös videoiden katselun lomassa.

VLC:n uusi versio sai tuen myös suosikkikansioille sekä -osoitteille ja videoiden dekoodaus on nyt nopeampaa.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+