Spotifyn ilmaiskäyttäjä ei kohta kuule enää kaikkea musiikkia

17.3.2017 · Kommentoi    

SpotifySpotifyn yksi pääperiaate on ollut, että maksavien asiakkaiden lisäksi myös ilmaiskäyttäjät pääsevät käsiksi kaikkeen palvelusta löytyvään musiikkiin. Spotify kuitenkin neuvottelee katkolla olevista sopimuksista levy-yhtiöiden kanssa ja uusimpien tietojen mukaan palvelu olisi suostunut rajoittamaan joidenkin uusien julkaisujen kuuntelun vain maksaville asiakkaille.

Jotkin artistit ovat kritisoineet äänekkäästi Spotifyn maksamia korvauksia ja osa ei ole antanut musiikkiaan ollenkaan Spotifyn käyttöön. Ilmeisesti uusiin sopimuksiin liittyvät rajoitukset mahdollistaisivat suurempien korvausten maksamisen levy-yhtiöille ja artisteille, vaikka Spotifyn kerrotaankin saavan rajoitusten avulla alennuksia rojaltimaksuista.

Spotifyn ja levy-yhtiöiden väliset neuvottelut eivät ole vielä päättyneet, vaikka kyseinen rajoituskohta onkin jo ilmeisesti lyöty lukkoon. Vielä ei ole tietoa milloin neuvottelut päättyvät ja rajoitukset astuvat voimaan.


Lähde: The Verge

Spotifyllä on jo 50 miljoonaa maksavaa asiakasta

3.3.2017 · Kommentoi    

SpotifySpotify on ilmoittaut, että sillä on jo 50 miljoonaa maksavaa asiakasta. Spotify on kasvattanut viime aikoina maksavien asiakkaiden määrää kymmenellä miljoonalla puolivuosittain. Spotifyllä oli vuosi sitten 30 miljoonaa ja puoli vuotta sitten 40 miljoonaa maksavaa asiakasta. Viime kesänä Spotifyn maksullista ja ilmaisversiota käytti aktiivisesti 100 miljoonaa käyttäjää.

Spotify tekee kuitenkin edelleen tappiota ja kenties sen vuoksi se suunnittelee uuden lisämaksullisen Hi-Fi -palvelun tuomista markkinoille. Uuden Hi-Fi -palvelun avula musiikkia voisi kuunnella entistä paremmalla äänenlaadulla.

Spotify suunnittelee paremman äänenlaadun tarjoamista

2.3.2017 · Kommentoi    

SpotifySyyskuussa 40 miljoonan maksavan asiakkaan rajan rikkonut Spotify suunnittelee tuovansa tarjolle entistä paremman Hi-Fi -palvelun. Uutta Hi-Fi -versiota on tarjottu joillekin Spotify Premium -asiakkaille viiden, kymmenen tai 7,5 dollarin lisähinnalla, mutta Hi-Fi -palvelun tilaus on kuitenkin päätynyt virheeseen.

Hi-Fi -palvelun tarjoamista joillekin käyttäjille eri hinnoilla on epäilty olevan Sotifyn keino arvioida uuden palvelun kiinnostavuutta. Spotify Hi-Fi -palvelun kerrottiin tuovan tarjolle CD-laatuisen häviöttömästi pakatun musiikin sekä mahdollisuuden ostaa rajoitetusti saataville tulevia LP-levyjä erikoishintaan. Myös yhden ilmaisen LP-levyn kerrottiin kuuluvan Hi-Fi -paketin hintaan.

Spotifyn uusi Hi-Fi -paketti voisi auttaa yritystä hankkimaan uusia asiakkaita kilpailevista häviöttömästi musiikkia pakkaavista palveluista, esimerkiksi Tidalista. Hi-Fi -paketti lisäisi myös Spotifyn mahdollisuuksia kääntää yritys tulevaisuudessa voitolliseksi.


Lähde: The Verge

Sonyn uusi televisio ei tarvitse ollenkaan kaiuttimia

5.1.2017    

SonySony on julkaissut CES-messuilla Bravia television, jonka mukana ei tule ollenkaan kaiuttimia. Sonyn uutukaisessa ei edes tarvita kaiuttimia, sillä ohut kuvapaneeli toimii myös kaiuttimena.

Televisio nojaa jalustaansa, josta löytyy kaikki liittimet sekä myös subwoofer. Televisio tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna 55-, 65- sekä 77-tuumaisina malleina, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.

Sonyn uuden A1E-sarjan televisioissa on OLED-paneeli, jonka resoluutio on 4K. Nykyisten televisioiden tapaan myös Sonyn televisiosta löytyy HDR. Käyttöjärjestelmänä televisiossa on Android.

 

Spotify nyt saatavilla Samsungin älykelloille

20.12.2016    

SpotifySpotify on julkaissut sovelluksen Samsungin Gear S3 ja S2 -älykelloille. Sovellus toimii sekä Spotifyn ilmaisversiossa että maksullisessa premiumversiossa. Ilmaisversion käyttäjät eivät voi valita soitettavaa kappaletta, sillä sovellus mahdollistaa vain soittolistojen ja artistien kuuntelun satunnaistoistona.

Samsungin älykelloissa toimivaa Spotifyä voidaan käyttää kahdella tavalla, joko ohjeaten puhelimen sovellusta tai täysin itsenäisesti. Puhelinta ohjatessa älykellolla voidaan esimerkiksi vaihtaa kappaletta tai keskeyttää soitto. Itsenäisenä sovelluksena käytettäessä soitto tapahtuu suoraan kellossa käyttäen sisäänrakennettua kaiutinta tai Bluetooth-kuulokkeiden tai -kaiuttimen kautta.

Musiikkia voidaan kuunnella sekä WLAN- että LTE-verkkojen kautta, mutta offline-kuuntelu ei onnistu edes premium-tilausta käytettäessä. Spotifyn käyttö itsenäisenä sovelluksena esimerkiksi lenkillä vain WLANin sisältävillä kelloilla ei siten onnistu, mutta puhelinta ohjatessa LTE:n puuttuminen kellosta ei ole ongelma. Älykellojen pyöritettävää kehystä voidaan käyttää kappaleiden vaihtamiseen tai selaamiseen. Sovellusta voidaan käyttää myös kellon kosketusnäytön kautta, mutta sen käyttö ei ole pienen koon vuoksi kovinkaan mukavaa.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+