Nyt saat Spotify premiumin alle vitosella – kunhan kuulut tähän ryhmään

19.4.2017 · 2 Kommenttia    

SpotifySpotify on tuonut Suomessa tarjolle 4,99 euroa kuukaudessa maksavan premium-hinnan. Alle viiden euron hinnalla Spotify premiumin saavat käyttöönsä korkeamman asteen oppilaitosten opiskelijat.

Spotify Premiumin opiskelija-alennus täytyy uusia vuoden välein ja uusimisen voi tehdä kolme kertaa. Näin ollen opiskelijat voivat käyttää Spotify premiumia neljän vuoden ajan.

Spotifyn opiskelija-alennus on ollut aiemmin käytössä parissa maassa ja nyt se laajennettiin yhteensä 36 maahan.


Lähde: Spotify

Spotifyn muutos – uutuusmusiikki vain maksaville käyttäjille

5.4.2017    

SpotifySpotify ja Universal Music Group ovat allekirjoittaneet uuden sopimuksen, jossa sovitaan Universalin artistien musiikin toistamisesta Spotifyssä. Suurin muutos koskee uusia albumeita, sillä artistit voivat jatkossa tuoda albuminsa vain maksavien Spotifyn asiakkaiden käyttöön. Tämä rajoitus on voimassa kuitenkin enintään kahden viikon ajan, eikä se myöskään koske singlejä.

Spotifyn kerrotaan maksavan uuden sopimuksen myötä Universalille myös hieman pienempiä rojalteja. Spotfy neuvottelee uusia sopimuksia myös Warner Music Groupin ja Sony Music Groupin kanssa ja näidenkin sopimusten odotetaan vastaavan sisällöltään Universalin kanssa solmittua sopimusta.


Lähde: The Verge

Spotifyn ilmaiskäyttäjä ei kohta kuule enää kaikkea musiikkia

17.3.2017    

SpotifySpotifyn yksi pääperiaate on ollut, että maksavien asiakkaiden lisäksi myös ilmaiskäyttäjät pääsevät käsiksi kaikkeen palvelusta löytyvään musiikkiin. Spotify kuitenkin neuvottelee katkolla olevista sopimuksista levy-yhtiöiden kanssa ja uusimpien tietojen mukaan palvelu olisi suostunut rajoittamaan joidenkin uusien julkaisujen kuuntelun vain maksaville asiakkaille.

Jotkin artistit ovat kritisoineet äänekkäästi Spotifyn maksamia korvauksia ja osa ei ole antanut musiikkiaan ollenkaan Spotifyn käyttöön. Ilmeisesti uusiin sopimuksiin liittyvät rajoitukset mahdollistaisivat suurempien korvausten maksamisen levy-yhtiöille ja artisteille, vaikka Spotifyn kerrotaankin saavan rajoitusten avulla alennuksia rojaltimaksuista.

Spotifyn ja levy-yhtiöiden väliset neuvottelut eivät ole vielä päättyneet, vaikka kyseinen rajoituskohta onkin jo ilmeisesti lyöty lukkoon. Vielä ei ole tietoa milloin neuvottelut päättyvät ja rajoitukset astuvat voimaan.


Lähde: The Verge

Spotifyllä on jo 50 miljoonaa maksavaa asiakasta

3.3.2017    

SpotifySpotify on ilmoittaut, että sillä on jo 50 miljoonaa maksavaa asiakasta. Spotify on kasvattanut viime aikoina maksavien asiakkaiden määrää kymmenellä miljoonalla puolivuosittain. Spotifyllä oli vuosi sitten 30 miljoonaa ja puoli vuotta sitten 40 miljoonaa maksavaa asiakasta. Viime kesänä Spotifyn maksullista ja ilmaisversiota käytti aktiivisesti 100 miljoonaa käyttäjää.

Spotify tekee kuitenkin edelleen tappiota ja kenties sen vuoksi se suunnittelee uuden lisämaksullisen Hi-Fi -palvelun tuomista markkinoille. Uuden Hi-Fi -palvelun avula musiikkia voisi kuunnella entistä paremmalla äänenlaadulla.

Spotify suunnittelee paremman äänenlaadun tarjoamista

2.3.2017    

SpotifySyyskuussa 40 miljoonan maksavan asiakkaan rajan rikkonut Spotify suunnittelee tuovansa tarjolle entistä paremman Hi-Fi -palvelun. Uutta Hi-Fi -versiota on tarjottu joillekin Spotify Premium -asiakkaille viiden, kymmenen tai 7,5 dollarin lisähinnalla, mutta Hi-Fi -palvelun tilaus on kuitenkin päätynyt virheeseen.

Hi-Fi -palvelun tarjoamista joillekin käyttäjille eri hinnoilla on epäilty olevan Sotifyn keino arvioida uuden palvelun kiinnostavuutta. Spotify Hi-Fi -palvelun kerrottiin tuovan tarjolle CD-laatuisen häviöttömästi pakatun musiikin sekä mahdollisuuden ostaa rajoitetusti saataville tulevia LP-levyjä erikoishintaan. Myös yhden ilmaisen LP-levyn kerrottiin kuuluvan Hi-Fi -paketin hintaan.

Spotifyn uusi Hi-Fi -paketti voisi auttaa yritystä hankkimaan uusia asiakkaita kilpailevista häviöttömästi musiikkia pakkaavista palveluista, esimerkiksi Tidalista. Hi-Fi -paketti lisäisi myös Spotifyn mahdollisuuksia kääntää yritys tulevaisuudessa voitolliseksi.


Lähde: The Verge

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+