Ruutu ei opi – käyttäjät suuttuivat jälleen toimimattomast palvelusta

22.3.2017 · Kommentoi    

RuutuNelosen nettitelevisio Ruutu näyttää jääkiekon SM-liigan playoffsit suorana, tai siis yrittää näyttää. Ruutu on tänäkin vuonna mitoittanut kapasiteettinsa väärin, minkä vuoksi lukemattomat jääkiekon ystävät näkivät eilen pelien sijaan ”valitettavasti jokin meni nyt rikki” -virheilmoituksen.

Ruutu kertoi Twitterissä ongelman johtuvan teknisistä ongelmista ja Radio Auran Aallot keksikin hyvän tavan mainostaa nettiradiotaan: ”Ruutufi ilmeisesti alhaalla. Ei hätää…tulkaa tänne lämpimään syliin.Täällä on ystäviä. Nettiradio: http://www.auranaallot.fi”.

Luulisi Ruutu-palvelun jo oppineen, että playoffsien aikana palvelulla olisi paljon halukkaita käyttäjiä. Mutta ei, samat ongelmat yllättävät Ruutu-palvelun joka vuosi. Digilelutkin on kirjoittanut onglmista jo keväällä 2013.

TVkaista taas oikeudessa

21.3.2017 · Kommentoi    

TVkaistaVuosina 2006-2013 toimineen TVkaistan avulla pystyi tallentamaan kaikkien antenniverkon ilmaiskanavien kaikki kahden viikon ohjelmat, mutta palvelulla ei ollut oikeudenhaltijoiden lupaa tallennukselle. TVkaistan omistajien mukaan palvelu oli netissä oleva digiboksi ja siten laillinen. Käräjäoikeuden puolitoista vuotta sitten antaman tuomion mukaan palvelu oli kuitenkin laiton ja TVkaistan entinen toimitusjohtaja tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta ja kavalluksesta. TVkaistan entinen tekninen johtaja tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta ja teollisoikeusrikoksesta.

Tuomitut joutuvat myös maksamaan asianomistajille hyvitystä 280 000 euroa sekä asianomistajien oikeudenkäyntikuluja 107 000 euroa viivästyskorkoineen. Asianomistajina tapauksessa olivat Yle, MTV, Sanoma Media, Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry, Kopiosto ry, Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry sekä Musiikkituottajat – IFPI Finland ry. Rangaistusvaatimuksen osalta asianomistajina olivat lisäksi myös Fox sekä SBS Discovery.

Jutun kaikki osapuolet valittivat asiasta hovioikeuteen ja sen ensimmäinen istunto pidettiin eilen. Käsittelyn aluksi tuomari ehdotti, että osapuolet neuvottelisivat keskenään jonkinlaisen ratkaisun ja vetäisivät valituksensa pois hovioikeudesta. Keskenään sovittu ratkaisu vähentäisi monimutkaiseen juttuun käytettävää aikaa, sillä kaikkia todisteita ei tarvitsisi käydä lävitse uudelleen.

Valituksista luopumisesta on keskusteltu, mutta ratkaisuun ei välttämättä päästä. Syyttäjä hakee vastaajille tuomiota myös petoksesta, sillä he olivat rakentaneet palvelulle valekonesalin, jossa oli mukamas jokaiselle käyttäjälle erillinen digiboksi. Petostuomion hakeminen saattaa vesittää keskenään sovittavan ratkaisun.

TVkaistan oikeuskäsittelylle on varattu aikaa neljä viikkoa.


Lähde: Tivi

Yle Areenan web-versio suosittelee nyt ohjelmia älykkäämmin

28.2.2017 · Kommentoi    

Yle AreenaYle Areenan mobiili- ja älytv-versiot ovat osanneet jo jonkin aikaa suositella käyttäjille katsottavaa älykkäämmin ja nyt tämä ominaisuus on tullut myös Areenan web-versioon. Areenan etusivulla olevat suositellut ohjelmat perustuvat toimituksen valintoihin, mutta uudituksen myötä listan järjestys perustuu aiemmin laitteella katsottuihin ohjelmiin. Myös näitä ohjelmia katsoneiden muiden käyttäjien katsomat muut ohjelmat vaikuttavat suositeltujen ohjelmien listan järjestykseen.

Suosittelualgoritmi on sidottu tällä hetkellä vain laitteen käyttöhistoriaan ja muiden samoja ohjelmia katsoneiden käyttäjien katseluhistoriaan. Tämän vuoksi suositukset voivat olla samalla käyttäjällä erilaisia käytettäessä Areenaa eri laitteita. Suosittelualgoritmi tulee myöhemmin käyttämään hyväkseen Yle tunnuksella sisäänkirjautuneen käyttäjän kaikilla laitteilla tapahtuvaa katselua pelkän yhden laitteen käyttöhistorian sijaan.

Uutta suosittelualgoritmia testattiin ennen virallista julkaisua näyttämällä osalle käyttäjistä toimituksen luoma suosituslista ja osalle algoritmin muokkaama lista. Tulosten mukaan algoritmin järjestämän listan käyttäjät käynnistivät yli 30% enemmän ohjelmia Areenasta.


Lähde: Yle

Yle Areenan suoria tv-lähetyksiä voidaan nyt kelata taaksepäin

21.2.2017 · 1 Kommentti    

Yle AreenaYle Areenan selainversioon on lisätty ajansiirto-ominaisuus, jota käyttämällä tv-kanavien suoria lähetyksiä voidaan kelata taaksepäin neljän tunnin ajan. Aiemmin jo alkaneen ohjelman katsominen alusta tai tietyn kohdan katsominen uudelleen onnistui vasta tallenteen julkaisun jälkeen. Ajansiirron avulla tallenteen julkaisua ei tarvitse enää odottaa, sillä suoria tv-ohjelmia voidaan kelata saman tien.

Ominaisuus on aluksi käytössä vain Areenan tietokoneversion selainversiossa ja iOS-laitteiden Safari-selaimessa. Ajansiirto ei vielä toimi Androidin selaimissa, mobiilisovelluksissa tai älytelevisioissa toimivissa sovelluksissa, mutta tuki näille on tulossa myöhemmin. Ominaisuus toimii toistaiseksi vain suorissa televisiokanavien lähetyksissä, mutta se on tulossa myöhemmin myös vain Areenassa lähetettäviin suoriin lähetyksiin.


Lähde: Yle

Yle Areena sai uusia ominaisuuksia

26.1.2017    

Yle AreenaYle on uudistanut videopalvelunsa selainversion videotoistimen. Yle Areenan uusi selainversio käyttää suorien lähetysten toistoon uutta HTML5-toistinta vanhentuneen Flash-version sijaan. Uusi toistin toimii tietokoneen lisäksi myös suurimmassa osassa mobiiliselaimia.

Areenan uusi HTML5-toistin sisältää myös uusia ominaisuuksia. Uudella versiolla voidaan esimerkiksi valita streamin laatu oikean alakulman asetuksista. Oletuksena käytössä on automaattinen laatu, joka sopeutuu nettiyhteyden nopeuteen. Suorat lähetykset voidaan myös pysäyttää ja katselua voidaan jatkaa myöhemmin samasta kohdasta.

Uudistukset ovat tällä hetkellä käytössä vain Areenan suorissa lähetyksissä sekä lyhyissä klipeissä, esimerkiksi uutisvideoissa. Uudistukset tuodaan kuitenkin myöhemmin mukaan kaikkeen Areenan sisältöön ja Yle lupaa tuoda uuteen toistimeen myös lisäominaisuuksia


Lähde: Yle

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+