LG:n uusi lippulaivatelevisio on lähes paperinohut

21.9.2016    

LGLG julkaisi viime viikolla CEDIA 2016 -messuilla uuden 77-tuumaisen OLED-television. Suuren koon lisäksi tämä televisio on lähes paperinohut, sillä näyttö on jouduttu liittämään lasilevyyn, jottei se kaatuisi. Näytön paksuus onkin vain alle kolme millimetriä.

LG:n Signature -lippulaivatelevisiosta löytyy tietenkin kaikki tämän hetken herkut, esimerkiksi 4K sekä HDR. OLED-televisioissa myös musta on täysin mustaa. Television äänistä huolehtii harman/kardonin suunnittelema jalustanakin toimiva sound bar.

LG:n uutukaista ei saa ihan pikkurahalla, sillä sen suositushinta on 20 000 dollaria (noin 17 900 euroa). Hintaan kuuluu myös VIP-tuki, joka auttaa käyttäjiä vuorokauden jokaisena hetkenä.

Allaolevalta videolta näkyy selvästi television olevan todella ohut (video ei ikävä kyllä näy suoraan kaikilla selaimilla).

 


Lähde: LG

Plasma- ja OLED-televisiot poistumassa – tilalle uusi tekniikka

3.11.2014 · 2 Kommenttia    

TVPlasmatelevisioiden kuvanlaatu on ollut monien mielestä selvästi parempi, kuin LCD-televisioiden, vaikkakin ero onkin kaventunut viime aikoina. Plasmatelevisioiden valmistus tullaan kuitenkin lopettamaan teknisten rajoitusten sekä kuluttajien käyttäytymisen vuoksi. Panasonic on jo lopettanut plasmatelevisioiden valmistuksen ja LG sekä Samsung lopettavat tuotannon marraskuun loppuun mennessä.

Yksi syy plasmatekniikan hylkäämiseen on, se, että plasmatelevisioiden tarkkuutta on hankala kasvattaa nykyisestä Full HD -resoluutiosta 4K- tai suurempiin resoluutioihin. Plasmatelevisioiden suurempi sähkönkulutus on taasen ollut yksi syy siihen, että kuluttajat ovat valinneet mieluummin LCD-television. Plasmatelevisioiden sähkönkulutus on kuitenkin käytännössä ollut vudoessa vain muutamia kymppejä suurempi verrattuna LCD-televisioihin. Toinen kuluttajien ostoskäyttäytymiseen liittyvä syy plasmatelevisioiden syrjimiseen on niiden tuottama suurempi lisälämpö.

OLED-televisioiden odotettiin korvaavan LCD-televisiot, mutta OLED-televisioiden valmistuksen aloitus kesti useita vuosia ja nyt kun valmistus on päässyt vauhtiin, on televisioiden hinnat edelleen todella korkeita. Erään analyytikon mukaan OLED-televisioiden hinta on noin viisi kertaa suurempi verrattuna LCD-televisioihin.

Televisiovalmistajat ovatkin etsineet uusia teknologioita, joilla he voisivat korvata OLED-tekniikan. Yksi lupaavimmista tekniikoista on nimeltään kvanttipisteteknologia, jolla valmistettujen televisioiden odotetaan olevan vain noin 30 – 35 prosenttia kalliimpia, kuin LCD-televisioiden. Kvanttipistetenäyttöjen valmistus on helpohkoa, mutta ongelmaksi saattaa muodostua tavittavien raaka-aineiden sekä niiden toimittajien vähyys.

Tällä hetkellä Sony on ainoa suuri televisiovalmistaja, jolla on myynnissä kvanttipistenäyttöjä ja sen arvioidaan myyvän niitä ensi vuonna hieman alle kaksi miljoonaa kappaletta. LG suunnittelee tuovansa myyntiin kvanttipistenäytöt OLED-näyttöjen lisäksi ja Samsung kertoo kvanttipistenäyttöjen olevan yksi mahdollisista tulevaisuuden näyttöteknologioista.


Lähde: Channel Eye

Kohta niitä saa – 4K-resoluution OLED-televisioita nimittäin

26.8.2014    

LGLG tuo syyskuussa myyntiin ensimmäisen 4K-resoluution OLED-television. Televisiovalmistajat ovat aiemminkin tuoneet myyntiin OLED-televisioita, muttei koskaan aiemmin 4K-resoluutiolla. LG:n ensimmäinen 65-tuumainen 4K-resoluution OLED-televisio tulee myyntiin syyskuussa ja 77-tuumainen myöhemmin tänä vuonna.

4K-resoluution OLED-televisioiden hinnat eivät kuitenkaan ole ihan vielä kilpailukykyisiä nykyisten televisioiden kanssa, sillä LG:n 65-tuumankaareva  malli tulee maksamaan noin 9000 euroa (12 miljoonaa Etelä-Korean wonia). Suuremman mallin hinnasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta Engadgetin aiemman arvion mukaan hinta tulisi olemaan Britanniassa noin 20 000 puntaa (noin 25 000 euroa).

LG 65EC9700


Lähde: Mashable

Kaarevat isot OLED-televisiot saapuivat Yhdysvaltoihin

23.7.2013    

LGLG on aloittanut kaarevan 55-tuumaisen OLED-television myynnin Yhdysvalloissa, tarkemmin sanottuna Minnesotan Richfieldissä sijaitsevassa Best Buyn lippulaivamyymälässä. Tulevina viikkoina television voi ostaa myös muutamista muista suurista kaupungeista Yhdysvalloissa. LG:n 55EA9800-mallin hinta on 14 999 dollaria (noin 11 500 euroa).

Myös Samsungin huhutaan aloittavan oman kaarevan 55-tuumaisen OLED-television myynnin tällä viikolla Yhdysvalloissa. Samsungin television hinnaksi arvioidaan LG:n television tavoin 14 999 dollaria. Molempia malleja on myyty jo jonkin aikaa Koreassa.

DisplaySearchin arvioiden mukaan OLED-televisioita myydään yli 7 miljoonaa kappaletta vuoteen 2016 mennessä.


Lähde: Engadget

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+