Nintendo TVii – Uusi tapa katsoa televisiota Wii U -konsolilla

19.9.2012    

Wii UNintendo on esitellyt uuden Wii U -konsolinsa televisio-ominaisuuksia New Yorkissa. Uudella Nintendo TVii -sovelluksella voidaan etsiä ja katsoa kaikkien Yhdysvalloissa toimivien kaapeli- ja satelliittioperaattoreiden televisio-tarjontaa, tallentaa ohjelmia sekä käyttää monia televisiopalveluita.

Nintendo TVii -sovelluksessa on mukana myös tuki TiVOlle ja esimerkiksi Netflix, Hulu Plus ja Amazon Instant Video -palveluiden sisältöä voidaan katsella Wii U -konsolin ohjaimemessa olevalta näytöltä.

Nintendo TVii tulee aluksi toimimaan vain Yhdysvalloissa sekä Kanadassa ja yhtiö tutkii mahdollisuuksia laajentaa palvelu myöhemmin myös Etelä-Amerikkaan. Nintendo TVii tulee saataville ilmaiseksi Yhdysvalloissa marraskuun 18. päivä.

Alla on Nintendo TVii:n esittelyvideo.


Lähde: Engadget

Vaihtaako PlusTV salausjärjestelmää, meneekö boksit vaihtoon?

3.4.2012 · 4 Kommenttia    

PlusTVTV Viihde lopettaa toimintansa, joten PlusTV on jäämässä ainoaksi antenniverkossa toimivaksi UHF-alueen maksutelevisio-operaattoriksi. DVD Plazan keskustelualueen käyttäjä huomasi kaikkiin salattuihin antenniverkon kanaviin tulleen Conaxin lisäksi tieto myös Viaccess-salauksesta.

Viaccess-salauksen ilmaantuminen herättää monia kysymyksiä. Kenties jokin uusi Viaccess-salauksen käyttöön otettava maksutelevisio-operaattori on tulossa UHF-alueelle tai ehkä PlusTV suunnittelee Viaccess-salauksen käyttöönottoa Conax-salauksen lisäksi. Viaccessin käyttöönottoa PlusTV:n kanavilla puoltaa se, että yhtiön pääomistaja Teracom Group käyttää Ruotsissa ja Tanskassa Viaccess-salausta.

Viaccess-salauksen mahdollinen tulo Suomen maksukanavamarkkinoille herättää myös laitteisiin liittyviä kysymyksiä. Ilmeisesti tällä hetkellä myytävät Antenna Ready HD -boksit eivät tue Viaccess-salausta, joten Viaccess-salauksella salattuja kanavia niillä ei ehkä voisi katsella.

PlusTV:llä on 250 000 asiakasta, joita ei varmaankaan pakotettaisi uusimaan laitteitaan ihan heti. Kenties PlusTV tuo HD-kanavat vain Viaccess-laitteille ja vanhoilla Conax-laitteilla voisi katsella edelleen normaalitarkkuuden SD-kanavia.

Handanilta tallentava HD-boksi matkailukäyttöön

1.2.2012    

HandanHandan DVB-TC 9901 HD Lite on uusi antenni- ja kaapeliverkoissa toimiva tallentava teräväpiirtoboksi. Malli vastaa aiemmin julkaistua Handan DVB-TC 9901 HD -boksia muuten, mutta siitä puuttuu kiintolevy.

Antenna ja Cable Ready HD -hyväksynnän saaneella Handan DVB-TC 9901 HD Lite -mallilla voi tallentaa kahta kanavaa samaan aikaan ulkoiselle kiintolevylle. Myös ajansiirto-ominaisuutta voidaan käyttää samaan aikaan kahden tallennuksen kanssa. Boksin erikoisuus on sen toiminta matkailukäytössä, sillä se toimii myös 12V jännitteellä esimerkiksi matkailuvaunuissa sekä veneissä.

Wbox HD DVR:n päivitys ei lupauksista huolimatta korjaa montaakaan vikaa

19.1.2012    

Wbox HD DVRDNA on vihdoin kolmen vuoden odotuksen jälkeen saanut päivityksen Wbox HD DVR:ään. Viikko sitten DNA:n asiakaspalvelu lupasi päivityksen korjaavan mahdollisimman monta ongelmaa, mutta käytännössä se korjasikin vain HD-kanavien tallennusongelman sekä EPG tietojen käsittelyssä olleen ongelman. Monet muut laitetta vaivaavat ja DNA:llekin raportoidut ongelmat on lupauksista huolimatta jätetty korjaamatta.

”Päivitys on viivästynyt koska olemme halunneet saada samaan päivitykseen korjauksen mahdollisimman kattavasti kaikkiin laitteessa ilmenneisiin haasteisiin”, kertoi DNA:n asiakaspalvelu 10. tammikuuta Facebookissa.

No ehkä loput viat korjaava päivitys tulee tarjolle jo parin vuoden kuluttua.

Varo! Digiboksissasi saattaa olla virus

12.12.2011 · 2 Kommenttia    

Dream multimediaAikaisemmin virukset tarttuivat vain tietokoneisiin. Pari vuotta sitten virukset alkoivat saastuttamaan myös ADSL-modeemeita, reitittimiä ja WLAN-tukiasemia. Nyt virukset ovat tulleet digibokseihinkin.

CERT-FI:n tietoon on tullut tapauksia, joissa digiboksit ovat saaneet haittaohjelmatartunnan ja alkaneet tämän jälkeen skannata järjestelmällisesti verkko-osoitteita. Epäilyttävää internetliikennettä on tavattu ainakin Dreambox-merkkisistä digibokseista.

Monien digiboksien ohjelmisto perustuu Linuxiin, eikä niiden ohjelmistoja suunnitellessa välttämättä mietitä haittaohjelmien mahdollisuutta ollenkaan. Digiboksien ohjelmistopäivityksissäkin keskitytään yleensä vain ominaisuuksien ja toimintojen parantamiseen. CERT-FI varoittaakin liittämästä kodin viihdelaitteita suoraan internetiin ja suosittelee muun muassaa palomuurin ja NAT:in käyttöä.

Tähän mennessä tavatuista digiboksien haittaohjelmista pääsee eroon sammuttamalla digiboksin hetkeksi.


Lähde: CERT-FI

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+