Hakkerit kiristävät rahaa jakamalla Orange is the New Black -sarjan tulevia jaksoja

29.4.2017    

PiratismiHakkeriryhmä nimeltään TheDarkOverlord uhkaa julkaisevansa vertaisverkoissa vielä esittämättömiä sarjoja ja elokuvia, ellei sen pyyntöihin vastata. Hakkeriryhmä on ilmeisesti saanut sarjat ja elokuvat haltuunsa viime vuoden loppupuolella murtautumalla ohjelmien ääniosuuksia jälkituotantona tekevän yrityksen palvelimille.

Murron jälkeen ryhmä neuvotteli jälkituotantoyhtiön kanssa ja ryhmän mukaan yhtiö lupasi maksaa 50 bitcoinia (tämän hetken kurssin mukaan noin 60 000 euroa), jotta varastettuja ohjelmia ei jaettaisi eteenpäin. Jälkituotantoyhtiö ei kuitenkaan maksanut vaadittua summaa, minkä vuoksi ryhmä on nyt jakanut Netflixin Orange is the New Black -sarjan viidennen tuotantokauden jaksot torrentteina.

Netflix on tietoinen asiasta ja tekee yhteistyötä FBI:n kanssa rikollisten kiinnisaamiseksi. Orange is the New Black -sarjan viidennen kauden on tarkoitus tulla saataville laillisesti Netflixin kautta kesäkuun 9. päivä.

Hakkeriryhmä TheDarkOverlord kertoo saaneensa haltuunsa monia muitakin sarjoja sekä elokuvia esimerkiksi FOXilta, NAT GEO:lta ja ABC:ltä. Ryhmä on murtautunut myös muiden yritysten palvelimille ja kiristänyt niitä saamillaan tiedoilla. Uhreina on ollut esimerkiksi rakennusyritys, polyuretaani- ja epoksituotteita kehittäviä yrityksiä sekä lääketieteellinen organisaatio.


Lähde: TorrentFreak

Netflixin elokuvat ja sarjat saa nyt ladattua Windows 10 -koneelle

3.4.2017    

NetflixNetflix lisäsi offline-tuen Androidille ja IOS-laitteille marraskuun lopussa ja nyt offline-tuki on tullut myös Netflixin Windows 10 -sovellukselle. Offline-ominaisuus mahdollistaa ohjelmien tallentamisen tietokoneen kiintolevylle, josta niitä voidaan katsella ilman nettiyhteyttä esimerkiksi lentokoneessa tai paikoissa, joista ei löydy nettiyhteyttä.

Mobiililaitteiden tavoin vasta osa Netflixin tarjonnasta voidaan ladata offline-katselua varten. Kuitenkin jo tälläkin hetkellä monia Netflixin omia sarjoja voidaan ladata myöhempää katselua varten ja lisää offline-tarjontaa on tulossa myöhemmin.

Offline-katselua tukevia elokuvia ja sarjoja voidaan ladata Windows 10 -sovelluksella klikkaamalla ohjelman tiedoista löytyvää latausnappia. Kaikki offline-tarjonta löytyy vasemman yläkulman hampurilaiskuvakkeen takaa löytyvästä ladattavissa-valikosta.


Lähde: Windows Central

Netflixin uutuudet: alkutekstien ohitus, peukut ja erilliset mobiiliversiot

20.3.2017    

NetflixNetflixiin on tulossa muutama mielenkiintoinen muutos. Ensimmäinen liittyy sarjojen jaksoja peräkkäin katsovien ylseiseen ongelmaan, eli alkuteksteihin, ja toinen ohjelmien arvosteluun. Kolmantena mahdollisena muutoksena on mobiilinäytöille ohjelmista tehtävät omat versiot.

Sarjoja peräkkäin katsovien yleinen ongelma on jokaisen jakson alussa näyvät alkutekstit. Netflixkin tietää alkutekstien häiritsevän monia käyttäjiä ja se onkin nyt tuonut pienelle käyttäjäjoukolle testikäyttöön alkutekstit ohittavan Skip Intro -napin. Uutta nappia testataan aluksi ilmeisesti suurelta osin vain selainversiossa ja vain joissain sarjoissa.

Allekirjoittanut on huomannut alkutekstit ohittavan ominaisuuden jo aiemmin käytettäessä Android-sovellusta ja Chromecastia. Tällöin ensimmäisen samalla istumalla katsottavan jakson alkutekstit näkyy normaalisti, mutta seuraavan jakson alkutekstit saa ohitettua painamalla jakson lopussa pausenappia ja heti perään toistonappia.

Toinen Netflixin muutos koskeee ohjelmien arvostelua. Nykyisin käytössä olevat tähdet tullaan korvaamaan huhtikuussa YouTubestakin tutuilla peukku ylös ja alas napeilla. Lisäksi Netflix tulee esittämään ohjelmien tiedoissa prosenttilukuna oman arvionsa siitä, miten varmasti käyttäjä pitää mistäkin ohjelmasta.

Netflix suunnittelee myös leikkaavansa sen itsetuottamista sarjoista ja elokuvista omat versiot mobiilinäytöille. Näillä mobiiliversioilla voitaisiin esimerkiksi näyttää jostain kohtauksesta jokin tarkempi kohta sen sijaan, että käytettäisiin laajempaa leikkausta näyttäen jokin yksityiskohta pienenä mobiililaitteen reunassa.

Lataatko elokuvia? Tässä lista valvotuista elokuvista ja sarjoista

10.3.2017    

PiratismiElokuvien ja sarjojen lataajat ovat saaneet viime aikoina satojen tai jopa tuhansien eurojen karhukirjeitä. Jotkut ovat maksaneet karhukirjeet mukisematta, kun taas jotkut ovat päätyneet oikeuteen asti ja saaneet maksettavakseen kymmenien tuhansien korvaukset. Välillä taas korvausten hakijat ovat kärsineet tappion oikeudessa.

Lakitoimisto Turre Legal on julkaissut listan valvotuista elokuvista ja sarjoista, joten ainakin näiden nimikkeiden latausta ja eteenpäin jakoa kannattanee vältellä. Kannattaa myös muistaa, että oikeuksien puolustajat voivat valvoa myös muiden elokuvien ja sarjojen latauksia ja jakoja.

Valvottujen elokuvien joukko koostuu pääosin aikuisviihde-elokuvista, mutta mukana on myös monia suosittuja normaaleita elokuvia. Esimerkiksi The Hateful Eight, Snowden, Dallas Buyers Club ja The Expendables 3 kuuluvat valvottujen elokuvien joukkoon. Valvottuja sarjoja ovat esimerkiksi Spartacus, Black Sails ja Power. Kaikki valvotut elokuvat ja sarjat löytyvät Turre Legalin listalta.


Lähde: Turre Legal

Piratismikirjeet vastatuulessa – ”Ei ole tarkoitus mahdollistaa lypsämistä”

23.1.2017 · 1 Kommentti    

PiratismiElokuvien ja sarjojen oikeuksien puolustajat ovat karhunneet kirjeitse jo tuhansilta elokuvia sekä sarjoja torrent-tekniikalla lataavilta ja jakavilta suomalaisilta satojen eurojen korvauksia. Karhukirjeiden lähettäjät selvittävät mistä ip-osoitteesta elokuvia ja sarjoja on jaettu ja pyytävät oikeudelta luvan hankkia ip-osoitteen omistajan tiedot kirjeitä varten. Vuosi sitten karhukirjeitä oli lähetetty jo 10 000 ja sen jälkeen kirjeiden lähettely on kiihtynyt.

Korvausten maksamatta jättäminen saattaa johtaa oikeuskäsittelyyn ja viime vuonna ainakin kaksi tapausta päätyi piraatin kannalta huonosti. Toinen piraatti joutui maksamaan yhteensä yli 32 000 euroa ja toinen tapaus sovittiin heti pääkäsittelyn alussa, mutta siitäkin tuli piraatin maksettavaksi yli 12 000 euroa. Oikeudenhaltijoille näistä summista maksetaan vain murusia, sillä suurin osa korvauksista johtuu vastapuolen oikeudenkäyntikulujen maksamisesta.

Karhukirjeiden lähetyksen päätarkoituksen voidaankin nähdä olevan keino vaurastua oikeudenkäynneillä uhkaamisella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut seurata tekijänoikeusrikkeisiin liittyviä korvauskirjeitä. ”Ei ole tarkoitus, että lainsäädäntö mahdollistaa lypsämistä”, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusneuvos Anna Vuopala. Vuopalan mukaan ministeriö aikookin koota helmikuussa eri osapuolia koolle selvittämään onko lakia kaikilta osin noudatettu. Toisaalta karhukirjeiden tehtävänä on toimia peloitteena ja siten vähentää piratismia.

Monet tahot seuraavat torrenttien latauksia esimerkiksi korvauskirjeiden lähettämistä varten. Yksi torrenttien latauksia ja jakoja seuraava taho on iknowwhatyoudownload.com, jonka kautta kuka tahansa voi tarkistaa palvelun keräämät torrenttilataukset omasta ip-osoitteesta tai mistä tahansa muusta ip-osoitteesta. Iknowwhatyoudownload.com ei kuitenkaan seuraa läheskään kaikkea torrentliikennettä, sillä se seuraa päivittäin ”vain” yli 500 000 torrenttia ja enintään 700 miljoonaa jakotapahtumaa.


Lähde: Helsingin Sanomat

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+