Netflixin uutuudet: alkutekstien ohitus, peukut ja erilliset mobiiliversiot

20.3.2017 · Kommentoi    

NetflixNetflixiin on tulossa muutama mielenkiintoinen muutos. Ensimmäinen liittyy sarjojen jaksoja peräkkäin katsovien ylseiseen ongelmaan, eli alkuteksteihin, ja toinen ohjelmien arvosteluun. Kolmantena mahdollisena muutoksena on mobiilinäytöille ohjelmista tehtävät omat versiot.

Sarjoja peräkkäin katsovien yleinen ongelma on jokaisen jakson alussa näyvät alkutekstit. Netflixkin tietää alkutekstien häiritsevän monia käyttäjiä ja se onkin nyt tuonut pienelle käyttäjäjoukolle testikäyttöön alkutekstit ohittavan Skip Intro -napin. Uutta nappia testataan aluksi ilmeisesti suurelta osin vain selainversiossa ja vain joissain sarjoissa.

Allekirjoittanut on huomannut alkutekstit ohittavan ominaisuuden jo aiemmin käytettäessä Android-sovellusta ja Chromecastia. Tällöin ensimmäisen samalla istumalla katsottavan jakson alkutekstit näkyy normaalisti, mutta seuraavan jakson alkutekstit saa ohitettua painamalla jakson lopussa pausenappia ja heti perään toistonappia.

Toinen Netflixin muutos koskeee ohjelmien arvostelua. Nykyisin käytössä olevat tähdet tullaan korvaamaan huhtikuussa YouTubestakin tutuilla peukku ylös ja alas napeilla. Lisäksi Netflix tulee esittämään ohjelmien tiedoissa prosenttilukuna oman arvionsa siitä, miten varmasti käyttäjä pitää mistäkin ohjelmasta.

Netflix suunnittelee myös leikkaavansa sen itsetuottamista sarjoista ja elokuvista omat versiot mobiilinäytöille. Näillä mobiiliversioilla voitaisiin esimerkiksi näyttää jostain kohtauksesta jokin tarkempi kohta sen sijaan, että käytettäisiin laajempaa leikkausta näyttäen jokin yksityiskohta pienenä mobiililaitteen reunassa.

Lataatko elokuvia? Tässä lista valvotuista elokuvista ja sarjoista

10.3.2017 · Kommentoi    

PiratismiElokuvien ja sarjojen lataajat ovat saaneet viime aikoina satojen tai jopa tuhansien eurojen karhukirjeitä. Jotkut ovat maksaneet karhukirjeet mukisematta, kun taas jotkut ovat päätyneet oikeuteen asti ja saaneet maksettavakseen kymmenien tuhansien korvaukset. Välillä taas korvausten hakijat ovat kärsineet tappion oikeudessa.

Lakitoimisto Turre Legal on julkaissut listan valvotuista elokuvista ja sarjoista, joten ainakin näiden nimikkeiden latausta ja eteenpäin jakoa kannattanee vältellä. Kannattaa myös muistaa, että oikeuksien puolustajat voivat valvoa myös muiden elokuvien ja sarjojen latauksia ja jakoja.

Valvottujen elokuvien joukko koostuu pääosin aikuisviihde-elokuvista, mutta mukana on myös monia suosittuja normaaleita elokuvia. Esimerkiksi The Hateful Eight, Snowden, Dallas Buyers Club ja The Expendables 3 kuuluvat valvottujen elokuvien joukkoon. Valvottuja sarjoja ovat esimerkiksi Spartacus, Black Sails ja Power. Kaikki valvotut elokuvat ja sarjat löytyvät Turre Legalin listalta.


Lähde: Turre Legal

Piratismikirjeet vastatuulessa – ”Ei ole tarkoitus mahdollistaa lypsämistä”

23.1.2017 · 1 Kommentti    

PiratismiElokuvien ja sarjojen oikeuksien puolustajat ovat karhunneet kirjeitse jo tuhansilta elokuvia sekä sarjoja torrent-tekniikalla lataavilta ja jakavilta suomalaisilta satojen eurojen korvauksia. Karhukirjeiden lähettäjät selvittävät mistä ip-osoitteesta elokuvia ja sarjoja on jaettu ja pyytävät oikeudelta luvan hankkia ip-osoitteen omistajan tiedot kirjeitä varten. Vuosi sitten karhukirjeitä oli lähetetty jo 10 000 ja sen jälkeen kirjeiden lähettely on kiihtynyt.

Korvausten maksamatta jättäminen saattaa johtaa oikeuskäsittelyyn ja viime vuonna ainakin kaksi tapausta päätyi piraatin kannalta huonosti. Toinen piraatti joutui maksamaan yhteensä yli 32 000 euroa ja toinen tapaus sovittiin heti pääkäsittelyn alussa, mutta siitäkin tuli piraatin maksettavaksi yli 12 000 euroa. Oikeudenhaltijoille näistä summista maksetaan vain murusia, sillä suurin osa korvauksista johtuu vastapuolen oikeudenkäyntikulujen maksamisesta.

Karhukirjeiden lähetyksen päätarkoituksen voidaankin nähdä olevan keino vaurastua oikeudenkäynneillä uhkaamisella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut seurata tekijänoikeusrikkeisiin liittyviä korvauskirjeitä. ”Ei ole tarkoitus, että lainsäädäntö mahdollistaa lypsämistä”, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusneuvos Anna Vuopala. Vuopalan mukaan ministeriö aikookin koota helmikuussa eri osapuolia koolle selvittämään onko lakia kaikilta osin noudatettu. Toisaalta karhukirjeiden tehtävänä on toimia peloitteena ja siten vähentää piratismia.

Monet tahot seuraavat torrenttien latauksia esimerkiksi korvauskirjeiden lähettämistä varten. Yksi torrenttien latauksia ja jakoja seuraava taho on iknowwhatyoudownload.com, jonka kautta kuka tahansa voi tarkistaa palvelun keräämät torrenttilataukset omasta ip-osoitteesta tai mistä tahansa muusta ip-osoitteesta. Iknowwhatyoudownload.com ei kuitenkaan seuraa läheskään kaikkea torrentliikennettä, sillä se seuraa päivittäin ”vain” yli 500 000 torrenttia ja enintään 700 miljoonaa jakotapahtumaa.


Lähde: Helsingin Sanomat

MTV3 esittää ohjelmat tulevaisuudessa 6kk jälkikäteen – syynä MTV:n uusi suoratoistopalvelu

11.1.2017 · 2 Kommenttia    

MTVNetflix tuli Suomeen 4,5 vuotta sitten, jolloin MTV kertoi potkivansa Netflixiä munille niin paljon kuin pystyy. Neljässä ja puolessa MTV on ehtinyt perustamaan Netflixille oman kilpailijan nimeltä Filmnet, joka muutettiin vuonna 2015 C Moreksi. Ja nyt MTV kertoo tuovansa helmikuussa markkinoille suoratoistopalvelu C Moren, siis saman C Moren joka on toiminut nimellä C More jo vuodesta 2015 ja sitä ennen Filmnet-nimellä vuodesta 2013 lähtien.

MTV kertoo keskitävänsä kaikki maksullliset suoratoistosisällöt tähän uuteen, siis oikeasti jo vuonna 2013 perustettuun, suoratoistopalveluun ja MTV Katsomoon jää vain ilmaissisältö. C Moresta tulee löytymään ainakin yli 1500 elokuvaa, 80 sarjaa sekä paljon lastenohjelmia ja MTV:n mukaan palvelun tarjonta on suunnattu nimenomaan suomalaisille.

C More tulee esittämään tulevaisuudessa lähtökohtaisesti kaikki ohjelmat noin kuusi kuukautta ennen niiden esittämistä perinteisessä ilmaistelevisiossa. Vielä on epäselvää tarkoittaako tämä todellakin kaikkia sarjoja, tuleeko esimerkiksi Putous, Salatut elämät tai vaikkapa Tanssii tähtien kanssa televisiosta vasta puoli vuotta suoratoistopalvelun ensiesityksen jälkeen.

MTV on myös pyöritellyt ajatusta lisätä suoratoistopalvelun ohjelmiin myös mainoksia, mutta ainakin aluksi C Moren ohjelmat esitetään lähtökohtaisesti ilman mainoksia.

C Morea voidaan käyttää aluksi tietokoneella sekä Android- ja iOS-puhelimilla ja tableteilla. C Moren ohjelmat voidaan myös lähettää televisiolle Chromecastin kautta ja älytelevisiosovellus on tulossa kevään 2017 aikana. MTV ei tosin kerro millä televisiomerkeillä tai -malleilla uusi älytelevisiosovellus tulee toimimaan.

C More:n suoratoistopalvelun 9,95 euroa kuukaudessa maksava perusversio sisältää elokuvia, sarjoja sekä lastenohjelmia. Kalliimpi C More Total maksaa 24,95 euroa kuukaudessa ja sisältää elokuvien, sarjojen ja lastenohjelmien lisäksi myös liveurheilua. C Moren uudistetun palvelun sivuilta ei vielä selviä sisältääkö kalliimpi C More Total enemmän sarjoja ja elokuvia, vai  onko siinä samat elokuvat sekä sarjat kuin halvemmassa C More -tilauksessa, mutta höystettynä urheilulla.

Vuonna 2016 ladatuimmat torrent-sarjat

27.12.2016    

PiratismiTorrentFreak on kerännyt jälleen tänä vuonna laittomasti BitTorrentin kautta ladatuimpien sarjojen listan. Ykkössijalla on jo viidennen kerran peräkkäin Game of Thrones, vaikkakin monet uutissivustot väittivät toisin pari viikkoa sitten. Kakkossijalta löytyy viime vuonnakin toisena ollut The Walking Dead ja kolmantena on lokakuussa ensi-iltansa saanut scifi-sarja Westworld. Lista on koottu sarjojen suosituimman jakson latausmäärien mukaan.

Laittomasti ladattujen sarjojen ykkösenä oli myös viime vuonna Game of Thrones, kakkosena The Walking Dead ja kolmantena The Big Bang Theory (Rillit huurussa).

Vuoden 2016 ladatuimmat torrent-elokuvat löytyvät täältä.

Sijoitus Viime vuosi Sarja
1 (1) Game of Thrones
2 (2) The Walking Dead
3 (-) Westworld
4 (5) The Flash
5 (4) Arrow
6 (3) The Big Bang Theory (Rillit huurussa)
7 (7) Vikings (Viikingit)
8 (-) Lucifer
9 (10) Suits (Pukumiehet)
10 (-) The Grand Tour

Lähde: TorrentFreak

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+