Discoveryn maksukanavat poistuivat Canal Digitalin asiakkailta

1.2.2016    

Canal DigitalDiscovery-kanavayhtiön maksukanavat lopettivat tänään näkymisen Canal Digitalin satelliittiasiakkaille, koska yhtiöiden välinen vanha jakelusopimus umpeutui, eikä uutta sopimusta ole vielä saatu aikaiseksi. Canal Digitalin mukaan uuden sopimuksen teko on viivästynyt, koska Discoveryn hinnankorotuspyynntö on kohtuuton. Yhtiöt pyrkivät kuitenkin saamaan uuden sopimuksen aikaiseksi mahdollisimman pikaisesti.

Canal Digitalin mukaan he eivät ole voineet kertoa asiakkaillensa kanavien mahdollisesta katoamisesta etukäteen, sillä Canal Digitalin ja Discoveryn välinen sopimus on estänyt aiheesta puhumisen. Canal Digitalin jakelusta toistaiseksi poistuneet kanavat ovat Discovery Channel, Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, TLC, Animal Planet (HD), Eurosport 1 (HD) sekä Eurosport 2 (HD).

Kanavat ovat saattaneet kadota myös joidenkin muiden operaattoreiden asiakkailta, mikäli operaattorit ovat hankkineet Discoveryn kanavat satelliittiverkon kautta.

Päivitys 11.2.2016: Canal Digital ja Discovery-kanavayhtiö ovat päässeet sopimukseen Discovery-kanavien lähettämisestä Canal Digitalin jakelussa.


Lähde: Canal Digital

MTV3 Total -kanavat ilmaiskatselussa 23. – 25.8.

22.8.2013 · 1 Kommentti    

MTV3 TotalMTV3 Total -kanavat ovat ilmaiskatselussa viikonlopun 23. – 25.8. MTV3 Totalin ilmaiskatseluun kuuluu yhteensä 15 kanavaa, joista neljä on teräväpiirtokanavia. Ilmaiskatselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti- ja iptv-verkoissa, mutta vain yhdeksän kanavaa on katsottavissa antenniverkon kautta.

Myös DNA tarjoaa noin 25 kanavaa ilmaiskatseluun 1.9. saakka.

Ilmaiskatseluun kuuluvat MTV3 Total -kanavat:

 • MTV3 MAX
 • MTV3 MAX HD
 • MTV3 MAX Sport 1
 • MTV3 MAX Sport 1 HD
 • MTV3 MAX Sport 2
 • MTV3 MAX Sport 2 HD
 • MTV3 Juniori
 • MTV3 Leffa
 • MTV3 Fakta
 • MTV3 Fakta XL
 • MTV3 Sarja
 • MTV3 Komedia
 • C More Tennis
 • C More Extreme
 • C More Sport HD

Lähde: MTV3 Total

Canal Digital lisäsi teräväpiirtokanavia

23.5.2013 · 1 Kommentti    

Canal DigitalOperaattorit eivät ole viime aikoina lisänneet uusia HD-kanavia valikoimiinsa. Canal Digital on kuitenkin nyt lisännyt Perhe HD -pakettinsa tarjontaan kaksi uutta teräväpiirtokanavaa. Nämä uudet HD-kanavat ovat Eurosport 2 HD ja Travel Channel HD.

Travel Channel HD on uusi tuttavuus Suomessa, sillä sitä ei ilmeisesti ole vielä muiden operaattoreiden kanavavalikoimissa. Kanavalisäyksen jälkeen Canal Digitalilla on valikoimissaan lähes kaksikymmentä teräväpiirtokanavaa ja yksi 3D-kanava.

Kaikki Suomen teräväpiirtokanavt löytyvät kätevästi Digilelujen HD-kanavat -sivulta.


Lähde: Canal Digital

Jo toinen 4K Ultra HD -kanava aloittamassa lähetykset

29.1.2013    

TVMonet televisiovalmistajat esittelivät tämän vuoden CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla 4K Ultra HD -resoluution televisioita. Suuren resoluution televisioiden ongelmana on kuitenkin riittävän tarkan sisällön puute. Eutelsat ojensi auttavan kätensä ja aloitti kolme viikkoa sitten Euroopan ensimmäisen 4K Ultra HD -kanavan lähetykset Eutelsat 10A -satelliitin kautta. Nyt myös Japani kiirehtii aloittamaan 3840 x 2160 -resoluution Ultra HD -lähetyksiä.

Japani suunnittelee aloittavansa 4K Ultra HD -kanavan lähetykset ensi vuonna näyttämällä Brasiliassa pelattavien jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuiden ottelut Ultra HD -tarkkuudella. Suuret urheilukilpailut ovat aiemminkin lisänneet uusien ja suurempien televisioiden myyntiä, joten jalkapallon MM-kisojen toivotaan vauhdittavan Ultra HD -televisioiden myyntiä.

Alun perin Japani suunnitteli aloittavansa Ultra HD -lähetykset vasta vuonna 2016.


Lähde: Engadget

Euroopan ensimmäinen ultrateräväpiirtokanava aloitti testilähetykset

14.1.2013    

EutelsatUltrateräväpiirto oli CES-kuluttajaelektroniikkamessujen kuuma aihe, sillä monet valmistajat esittelivät siellä 4K-resoluution televisioita. Televisioiden yleistymistä hidastaa televisioiden hinnan lisäksi sisällön puute, jonka vuoksi esimerkiksi Sony on joutunut lainaamaan 84-tuumaisen 4K-televisionsa ostajille kiintolevyn, jossa on valmiiksi asennettuna 4K-resoluution elokuvia.

Eutelsat on ojentanut auttavan kätensä, sillä se on aloittanut Euroopan ensimmäisen Ultra HD -kanavan lähetykset Eutelsat 10A -satelliitin kautta. Uuden kanavan kautta voi seurata esittelymateriaalia, jonka resoluutio on 3840 x 2160 ja kuvanopeus on 50 kuvaa sekunnissa progressiivisesti. Kuva on pakattu MPEG-4 -pakkaustavalla ja se vaatii kaistaa 40 Mbit/s.

Eutelsatin esittelykanavan kaistantarve on yli kaksinkertainen verrattuna yleisiin 1080i-resoluution teräväpiirtokanaviin. Tulevaisuudessa Ultra HD -kanavien pakkaus tullaan mahdollisesti hoitamaan uudella HEVC/H-265 -pakkaustavalla, jolloin 4K-lähetys voi viedä jopa vähemmän kaistaa kuin nykyiset teräväpiirtokanavat.


Lähde: Eutelsat

Seuraava sivu »

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+