Netflixin uutuudet: alkutekstien ohitus, peukut ja erilliset mobiiliversiot

20.3.2017 · Kommentoi    

NetflixNetflixiin on tulossa muutama mielenkiintoinen muutos. Ensimmäinen liittyy sarjojen jaksoja peräkkäin katsovien ylseiseen ongelmaan, eli alkuteksteihin, ja toinen ohjelmien arvosteluun. Kolmantena mahdollisena muutoksena on mobiilinäytöille ohjelmista tehtävät omat versiot.

Sarjoja peräkkäin katsovien yleinen ongelma on jokaisen jakson alussa näyvät alkutekstit. Netflixkin tietää alkutekstien häiritsevän monia käyttäjiä ja se onkin nyt tuonut pienelle käyttäjäjoukolle testikäyttöön alkutekstit ohittavan Skip Intro -napin. Uutta nappia testataan aluksi ilmeisesti suurelta osin vain selainversiossa ja vain joissain sarjoissa.

Allekirjoittanut on huomannut alkutekstit ohittavan ominaisuuden jo aiemmin käytettäessä Android-sovellusta ja Chromecastia. Tällöin ensimmäisen samalla istumalla katsottavan jakson alkutekstit näkyy normaalisti, mutta seuraavan jakson alkutekstit saa ohitettua painamalla jakson lopussa pausenappia ja heti perään toistonappia.

Toinen Netflixin muutos koskeee ohjelmien arvostelua. Nykyisin käytössä olevat tähdet tullaan korvaamaan huhtikuussa YouTubestakin tutuilla peukku ylös ja alas napeilla. Lisäksi Netflix tulee esittämään ohjelmien tiedoissa prosenttilukuna oman arvionsa siitä, miten varmasti käyttäjä pitää mistäkin ohjelmasta.

Netflix suunnittelee myös leikkaavansa sen itsetuottamista sarjoista ja elokuvista omat versiot mobiilinäytöille. Näillä mobiiliversioilla voitaisiin esimerkiksi näyttää jostain kohtauksesta jokin tarkempi kohta sen sijaan, että käytettäisiin laajempaa leikkausta näyttäen jokin yksityiskohta pienenä mobiililaitteen reunassa.

MTV3 esittää ohjelmat tulevaisuudessa 6kk jälkikäteen – syynä MTV:n uusi suoratoistopalvelu

11.1.2017 · 2 Kommenttia    

MTVNetflix tuli Suomeen 4,5 vuotta sitten, jolloin MTV kertoi potkivansa Netflixiä munille niin paljon kuin pystyy. Neljässä ja puolessa MTV on ehtinyt perustamaan Netflixille oman kilpailijan nimeltä Filmnet, joka muutettiin vuonna 2015 C Moreksi. Ja nyt MTV kertoo tuovansa helmikuussa markkinoille suoratoistopalvelu C Moren, siis saman C Moren joka on toiminut nimellä C More jo vuodesta 2015 ja sitä ennen Filmnet-nimellä vuodesta 2013 lähtien.

MTV kertoo keskitävänsä kaikki maksullliset suoratoistosisällöt tähän uuteen, siis oikeasti jo vuonna 2013 perustettuun, suoratoistopalveluun ja MTV Katsomoon jää vain ilmaissisältö. C Moresta tulee löytymään ainakin yli 1500 elokuvaa, 80 sarjaa sekä paljon lastenohjelmia ja MTV:n mukaan palvelun tarjonta on suunnattu nimenomaan suomalaisille.

C More tulee esittämään tulevaisuudessa lähtökohtaisesti kaikki ohjelmat noin kuusi kuukautta ennen niiden esittämistä perinteisessä ilmaistelevisiossa. Vielä on epäselvää tarkoittaako tämä todellakin kaikkia sarjoja, tuleeko esimerkiksi Putous, Salatut elämät tai vaikkapa Tanssii tähtien kanssa televisiosta vasta puoli vuotta suoratoistopalvelun ensiesityksen jälkeen.

MTV on myös pyöritellyt ajatusta lisätä suoratoistopalvelun ohjelmiin myös mainoksia, mutta ainakin aluksi C Moren ohjelmat esitetään lähtökohtaisesti ilman mainoksia.

C Morea voidaan käyttää aluksi tietokoneella sekä Android- ja iOS-puhelimilla ja tableteilla. C Moren ohjelmat voidaan myös lähettää televisiolle Chromecastin kautta ja älytelevisiosovellus on tulossa kevään 2017 aikana. MTV ei tosin kerro millä televisiomerkeillä tai -malleilla uusi älytelevisiosovellus tulee toimimaan.

C More:n suoratoistopalvelun 9,95 euroa kuukaudessa maksava perusversio sisältää elokuvia, sarjoja sekä lastenohjelmia. Kalliimpi C More Total maksaa 24,95 euroa kuukaudessa ja sisältää elokuvien, sarjojen ja lastenohjelmien lisäksi myös liveurheilua. C Moren uudistetun palvelun sivuilta ei vielä selviä sisältääkö kalliimpi C More Total enemmän sarjoja ja elokuvia, vai  onko siinä samat elokuvat sekä sarjat kuin halvemmassa C More -tilauksessa, mutta höystettynä urheilulla.

Maksukanavien suosio laskee

16.12.2016    

AntenniTaloustutkimuksen teettämän maksu-tv -tutkimuksen mukaan maksullisilla suoratoistopalveluilla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa enemmän käyttäjiä kuin maksukanavilla. Tutkimuksen mukaan suoratoistopalveluiden kautta aloitettujen katseluiden määrä on kasvanut vuodessa 114 prosenttia.

Viaplayn toimitusjohtaja Jonas Karlénin mukaan joka viides suomalainen katsoo maksettua sisältöä suoratoistopalveluiden kautta. Tutkimuksen mukaan elokuvat ovat suosituin televisio-alue ja 53 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoo olevansa kiinnostuneita elokuvien katselusta.

Taloustutkimus teetti tutkimuksen maksu-tv:stä syys-lokakuussa 2016. Vastaajat olivat Suomessa asuvia 15–79 vuotiaita ja sähköpostivastauksia saatiin yhteensä 3459 kappaletta.


Lähde: Viaplay

Nyt se on täällä – Offline-katselu tuli Netflixiin

30.11.2016    

NetflixYksi suurimmista Netflixin käyttäjien toiveista on ollut offline-katselu ja nyt se on mahdollista. Netflixin uusimmilla Android- ja iOS-sovelluksilla voidaan ladata sarjojen jaksoja sekä elokuvia laitteen muistiin ja niitä voidaan katsella ilman nettiyhteyttä esimerkiksi lentokoneessa, mobiiliverkon katvealueilla tai ihan missä vaan.

Kaikkia sarjoja ja elokuvia ei voi ladata katsottavaksi offline-tilassa, mutta pikaisella katsomisella palvelusta löytyy jo nyt paljon ladattavia ohjelmia. Esimerkiksi Narcos, Orange is the New Black, Designated Survivor, The Crown, Better Call Saul, Breaking Bad, Stranger Things sekä monet muut sarjat ja elokuvat löytyvät ladattavien listalta. Netflix tulee myös lisäämään offline-tarjontaa tulevaisuudessa.

Kaikki ladattavissa olevat ohjelmat löytyvät uudesta ladattavissa-valikosta ja ladattavat elokuvat ja sarjojen jaksot tunnistaa myös ohjelman tietosivulta löytyvästä latauskuvakkeesta.

Offline-katselu onnistuu Android ja iOS-laitteilla, kunhan käytössä on uusin Netflix.sovellus. Offline-katselu kuuluu automaattisesti kaikkiin sopimuksiin ilman lisämaksuja.


Lähde: Netflix

Oho, Netflixin 4K-sisältö on katsottavissa vain tällä selaimella

22.11.2016    

NetflixNetflix lisäsi ensimmäiset 4K-tarkkuuden sisällöt palveluunsa jo keväällä 2014 ja lisää tulee koko ajan. Netflixin 4K-ohjelmia on voinut vastaanottaa aiemmin esimerkiksi 4K-resoluutiota tukevilla älytelevisioilla, lokakuun alussa julkaistulla Chromecast Ultralla ja Xbox One S -konsolilla.

Nyt Netflixin 4K-materiaalin katselu onnistuu myös Windows 10:stä löytyvällä Edge-selaimella. Toiseksi parasta 1080p-laatua voidaan katsella Internet Explorerilla sekä Safarilla. Esimerkiksi Chrome, Firefox ja Opera toistavat Netflixin sisältöjä vain 720p-resoluutiolla.

Muiden selainten pienemmät resoluutiot selittyvät elokuvastudioiden vaatimilla kopiosuojauksilla, sillä studiot haluavat estää elokuvien ja sarjojen kopionnin selaimen kautta. Sisältöjen kopiointiin liittyvä huoli on todellinen, sillä kesällä selvisi, että Chromessa ollut bugi mahdollisti esimerkiksi Netflixin sisältöjen kopionnin salaamattomana.

Netflixin 4K-sisältöjen toisto Edge-selaimella ei kuitenkaan onnistu läheskään kaikilla tietokoneilla, sillä 4K-sisältöjen katselu onnistuu vain tietokoneilla joissa on Intelin 7. sukupolven Kaby Lake prosessori.

Netflixin katselu onnistuu nyt siis tietokoneella, kunhan omistaa sopivan Windows 10 -tietokoneen ja vähintään 25 megaisen nettiliittymän. Netflixin 4K-sisältöjen katselu onnistuu myös muun muassa 4K-resoluution älytelevisioilla tai esimerkiksi Chromecast Ultralla.


Lähde: The Verge

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+