Maxivision ajastaa väärät ohjelmat, vai ajastaako?

25.3.2017    

MaxivisionMaxivisionilla voi ajastaa ohjelmia suoraan television kautta sekä nettipalvelun kautta. Kellojen siirtämisen vuoksi ainakin nettipalvelun ohjelmaoppaan kellonajat ovat tulevissa ohjelmissa tunnin väärässä. Esimerkiksi Seitsemän uutiset alkaa ohjelmaoppaan mukaan klo 20 ja Kymmenen uutiset klo 23.

Väärien kellonaikojen vuoksi palvelu saattaa ajastaa ohjelmat tunnin väärään aikaan. Voi olla, että Maxivision korjaa ajastusten kellonajat oikeiksi kellojen siirtämisen jälkeen, mutta käyttäjä ei kuitenkaan voi tietää tätä mitenkään ja täten käyttäjälle jää epäselväksi mitä palvelu ajastaa ja koska.

Maxivision on tietoinen ongelmasta. Maxivision ei kuitenkaan aio korjata ongelmaa vaan he tyytyivät vain toteamaan: ”Emme voi vaikuttaa epg tietoihin”.

TVkaista taas oikeudessa

21.3.2017    

TVkaistaVuosina 2006-2013 toimineen TVkaistan avulla pystyi tallentamaan kaikkien antenniverkon ilmaiskanavien kaikki kahden viikon ohjelmat, mutta palvelulla ei ollut oikeudenhaltijoiden lupaa tallennukselle. TVkaistan omistajien mukaan palvelu oli netissä oleva digiboksi ja siten laillinen. Käräjäoikeuden puolitoista vuotta sitten antaman tuomion mukaan palvelu oli kuitenkin laiton ja TVkaistan entinen toimitusjohtaja tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta ja kavalluksesta. TVkaistan entinen tekninen johtaja tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta ja teollisoikeusrikoksesta.

Tuomitut joutuvat myös maksamaan asianomistajille hyvitystä 280 000 euroa sekä asianomistajien oikeudenkäyntikuluja 107 000 euroa viivästyskorkoineen. Asianomistajina tapauksessa olivat Yle, MTV, Sanoma Media, Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry, Kopiosto ry, Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry sekä Musiikkituottajat – IFPI Finland ry. Rangaistusvaatimuksen osalta asianomistajina olivat lisäksi myös Fox sekä SBS Discovery.

Jutun kaikki osapuolet valittivat asiasta hovioikeuteen ja sen ensimmäinen istunto pidettiin eilen. Käsittelyn aluksi tuomari ehdotti, että osapuolet neuvottelisivat keskenään jonkinlaisen ratkaisun ja vetäisivät valituksensa pois hovioikeudesta. Keskenään sovittu ratkaisu vähentäisi monimutkaiseen juttuun käytettävää aikaa, sillä kaikkia todisteita ei tarvitsisi käydä lävitse uudelleen.

Valituksista luopumisesta on keskusteltu, mutta ratkaisuun ei välttämättä päästä. Syyttäjä hakee vastaajille tuomiota myös petoksesta, sillä he olivat rakentaneet palvelulle valekonesalin, jossa oli mukamas jokaiselle käyttäjälle erillinen digiboksi. Petostuomion hakeminen saattaa vesittää keskenään sovittavan ratkaisun.

TVkaistan oikeuskäsittelylle on varattu aikaa neljä viikkoa.


Lähde: Tivi

TVkaistan käsittely menossa hovioikeuteen keväällä

13.9.2016    

TVkaistaTVkaista-palvelu avattiin testikäyttöön jo vuonna 2006 ja sillä voitiin tallentaa 15 maksuttoman suomalaisen televisiokanavan kaikki ohjelmat neljän viikon ajalta. TVkaistalla ei kuitenkaan ollut oikeudenhaltijoiden lupaa tallennuspalvelulle ja Helsingin käräjäoikeus totesikin sen laittomaksi palveluksi syksyllä 2015.

Käräjäoikeus tuomitsi TVkaistan entisen toimitusjohtajan 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta sekä kavalluksesta. TVkaistan entinen tekninen johtaja tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta sekä teollisoikeusrikoksesta. Yhtiötä auttaneen lakimiehen syytteet ja korvausvaatimukset hylättiin.

Kaikki osapuolet valittivat tuomiosta hovioikeuteen ja valmisteluistunnossa selvisi, että tuomitut valittavat käräjäoikeuden kaikista tuomioista. Tämän vuoksi hovioikeuden käsittelystä tulee käräjäoikeuden kopio, sillä kaikki todeistelut joudutaan käymään uudelleen läpi. Hovioikeuskäsittelyyn onkin varattu aikaa viisi viikkoa ja näillä näkymin se alkaa maaliskuun 20. päivä.


Lähde: Tivi

Elisa ostaa Anvian – miten käy Watsonin?

30.6.2016 · 1 Kommentti    

WatsonAnvian televisiopalvelu Watson siirtyy Elisan hallintaan Elisan ostettua Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat. Elisan mukaan Anvian toiminnot jatkuvat toistaiseksi normaaliin tapaan eikä nykyisiin palveluihin ole tulossa välittömiä muutoksia.

Watsonilla voidaan katsella suoria televisiolähetyksiä sekä tallentaa ohjelmia Watsonin palvelimille myöhempää katselua varten. Myös maksukanavien tallennus onnistuu Watsonilla, mutta vain ulkoiselle IPTV-laitteelle. Watsonilla voidaan myös vuokrata elokuvia muun muassa Makuunin ja C Moren ohjelmakirjastoista. Watson toimii tietokoneella, mobiililaitteilla sekä älytelevisioilla tai erillisellä IPTV-boksilla.

Watson on selvästi Elisa Viihteen kilpailija, joten onkin mielenkiintoista seurata tullaanko Watson ajamaan lopulta alas vai tullaanko joitain sen palveluita yhdistämään Elisa Viihteeseen. On myös mahdollista, että Watson jatkaa toimintaansa itsenäisenä Elisa Viihteestä irrallisena osana.


Lähde: Elisa

Maxivisionin automaattinen sarjatallennus yskii

26.4.2016    

MaxivisionMaxivisionin televisiopalvelulla voidaan tehdä tallennussääntöjä, joiden avulla palvelu tallentaa automaattisesti sarjoja. Maxivisionn teki tallennussääntöjen luonnista eilen hieman helpompaa, sillä nyt niitä voidaan luoda suoraan netin palvelukeskuksen ohjelmaoppaasta.

Maxivisionin parannus ei tosin ole kovinkaan idioottivarma, sillä se lisää tallennussäännön ohjelman nimeen myös ohjelmaoppaassa näkyvän ikärajan, esimerkiksi ’Emmerdale (7)’. Tällöin tallennussääntö tallentaa vain ohjelmat, joiden nimestä tai kuvauksesta löytyy ’(7)’, muttei niitä jaksoja, joissa ikäraja on erilainen. Uuden systeemin käyttäjän täytyykin itse huomata poistaa ikärajamerkintä ohjelman nimen perästä.

Maxivisionin tallennussäännöissä on kaiken lisäksi ollut nyt pari viikkoa ongelma, jonka vuoksi palvelu ei ole osannut ajastaa sunnuntain ohjelmia automaattisesti. Ilmoitin asiasta Maxivisionille edellisen viikon sunnuntaina ja he lupasivat selvittää asiaa. Selvityksistä huolimatta ongelma toistui jälleen viime sunnuntaina. Nyt olenkin joutunut lisäämään kalenteriini muistutuksen, jotta muistan tarkistaa sunnuntain ajastukset lauantai-iltana. Päivitys 1.5.2016: Maxivision on nyt korjannut tämän ongelman.

Maxivisionin tallennussäännöissä on paljon sarjoja katsovia käyttäjiä kiusaava toinenkin ongelma, jota Maxivision ei ole aikeissa poistaa. Maxivisionin tallennussääntöjä voidaan nimittäin luoda vain 100 kappaletta. Sata sääntöä saattaa tuntua suurelta määrältä, mutta se tulee täyteen yllättävänkin helposti, jos haluaa tallentaa joka ikisen seuraamansa sarjan tallennussäännöillä. Harva, jos kukaan, seuraa koko ajan yli sataa sarjaa, mutta tallennussääntöjen ideana onkin tietenkin se, että niissä on myös tauolla olevia sarjoja.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+