Topfield TRC-2400 – uusi tallentava HD-boksi antennikoteihin

15.8.2011    

TopfieldTopfield TRC-2400 on saanut Antenna Ready HD -hyväksynnän. Topfieldin uutukaisesta ei vielä löydy paljonkaan tietoa, mutta täältä löytyvän tiedon mukaan laitteessa on kaksi DVB-T2 viritintä ja 500 gigatavun kiintolevy. Laitteella voidaan tallentaa neljää kanavaa ja samalla voidaan toistaa aiemmin tallennettua ohjelmaa.

Topfield TRC-2400 sisältää myös mahdollisuuden DivX-videoiden ja MP3-musiikin toistamiseen. Laitteella voidaan myös käyttää Youtubea ja SHOUTcastin nettiradioita.

Tämänhetkisten tietojen perusteella laite vastaa Topfieldin CRC-2400 -kaapelimallia. Vielä ei ole tietoa milloin Topfield TRC-2400 tulee myyntiin.

Topfield ei saa digiboksejaan toimimaan

3.7.2011 · 13 Kommenttia    

TopfieldTopfield toi tallentavat digiboksit Suomeen yli kuusi ja puoli vuotta sitten ja itse ostin oman TF5100 PVRt -mallin toisesta maahantuodusta erästä helmikuussa 2005. Laitteen ohjelmistossa oli kymmenittäin vikoja, joista monet ovat korjaamatta edelleen.

Vioista huolimatta laitteesta sai toimivan tallentavan digiboksin harrastelijoiden tekemien ohjelmistomuokkausten (patch) sekä lisäohjelmien (TAP) avulla.

Hankin tänä keväänä uuden Topfieldin TF500 PVR:n, joka on käytännössä täysin vastaava, kuin yli kuusi vuotta vanha TF5100 PVRt. Ainoita eroja ovat hieman suurempi kiintolevy sekä HDMI-liitin. Myös ohjelmistoa on tietenkin päivitetty. Käytännössä tämä TF500 PVR on edelleen kelvoton tallentava digiboksi. Joinain aamuina boksi on päällä ja kuva näkyy, mutta mistään kaukosäätimen näppäimestä ei tapahdu yhtään mitään. Topfieldin boksin ollessa näin jumissa, eivät ajastuksetkaan tallennu levylle.

Tänään avasin television boksin tallentaessa yhtä ohjelmaa. Tallennuslistassa oli tallennus käynnissä kolmena samanlaisena kopiona. Boksi vastasi hetken kaukosäätimen painalluksiin viiveellä, mutta lopetti toimintansa noin puolen minuutin kuluttua. Sähköjohdon irrotus oli ainoa tapa saada boksi jälleen toimimaan. Ja tietenkin sähköjen katkaisu rikkoi tallennuksen, joten sitä ei voi katsoa.

Olisin luullut, että Topfield saisi yli kuudessa vuodessa rakennettua toimivan laitteen, mutta eipä vain ole saanut. Miten voi olla näin vaikeaa saada kahta kanavaa tallentava digiboksi toimimaan edes siedettävästi?

Topfield CRC-2400 sai ohjelmistopäivityksen

17.5.2011 · 1 Kommentti    

TopfieldTopfield CRC-2400 tallentava digiboksi on saanut pitkän odotuksen jälkeen ohjelmistopäivityksen. Uuden ohjelmiston voi ladata Topfieldin Suomen sivuilta. Ohjelmisto tullaan myös jakelemaan automaattisesti kaapeliverkkojen kautta kesäkuussa.

Digileluilla ei ole vielä selvillä mitä korjauksia tai parannuksia päivitys tuo tullessaan. Yritämme saada selville ohjelmistopäivityksen tuomat muutokset.

Beyonwiz WizOTT -mediatoistin myynnissä

25.4.2011    

BeyonwizBeyonwizin Android-pohjaisen WizOTT -mediatoistimen piti tulla myyntiin Suomessa jo helmikuussa, muttei se ole vieläkään myynnissä. Laite on kuitenkin vihdoin tullut myyntiin Australiassa, missä sen hinta on 249 Australian dollaria (noin 185 euroa). Australian Beyonwiz-foorumilta löytyy jo joitain ensimmäisiä käyttökokemuksia laitteesta ja innoikkaimmat käyttäjät suunnittelevat jo laitteeseen uusia sovelluksia sekä rautatason muokkauksia.

Monet näiden sovelluksien suunnittelijat ovat tuttuja myös monille suomalaisille, sillä he ovat tehneet Topfield-digibokseihin monia edelleen käytössä olevia sovelluksia. Samat henkilöt ovat kehitelleet myös Beyonwizin digibokseihin ja Linksysin NSLU2 NAS-laitteeseen monia omia sovelluksia.

Toivottavasti Beyonwizin WizOTT tulisi pian myyntiin myös Suomessa.

Iltalehden Digiguru ei vakuuta

8.4.2011 · 7 Kommenttia    

Iltalehti digiIltalehti lupasi kolme viikkoa sitten etsiä vastaukset kodin viihde-elektroniikkaa koskeviin kysymyksiin, joten päätin kokeilla palvelun toimivuutta. Lähetin Iltalehden digigurulle kysymyksen, jolla ajattelin testata palvelun vastauksien laadukkuutta.

Hei, kertoisitteko mitä vaihtoehtoja löytyy kun haluan tallentaa vähintään kahta TV-ohjelmaa samaan aikaan ja ajastukset täytyisi tehdä automaattisesti hakusanojen avulla. Hakusanoja täytyisi olla mahdollista antaa kymmeniä.

Jos esimerkiksi antaisin hakusanan ”Myytinmurtajat”, tallentaisi laite automaattisesti tästä lähtien kaikki myytinmurtajat-ohjelman jaksot.

Millä digibokseilla tai iptv-laitteilla tämä onnistuisi?

Terveisin, Jani

Digiguru ei löytänyt yhtään myynnissä olevaa digiboksia, jolla voi tallentaa ohjelmia automaattisesti hakusanojen avulla. Tietoahan ei toki löydykään suoraan digiboksien valmistajien nettisivuilta, varsinkaan kun ominaisuuden joutuu useimmiten asentamaan boksiin erillisenä sovelluksena.

Suomessa yleisesti myytävistä bokseista automaattisen hakusana-ajastuksen voi asentaa Topfieldin digibokseihin, poislukien CRC-2400 -malli. Hakusana-ajastuksen voi tehdä monilla Topfieldin lisäohjelmilla (TAPeilla), joista suomalaisten keskuudessa suosituin taitaa nykyään olla suomalainen PlasmaEPG.

Hakusanojen avulla tapahtuva automaattinen ajastus onnistuu myös Dreambox-digibokseilla, joita voi ostaa vain parista suomalaisesta nettikaupasta tai suoraan Saksasta.

Digiguru osasi ehdottaa paria IPTV-palvelua, joista löytyy automaattinen hakusanatallennus. Itse en ole päässyt testaamaan Elisa Viihteen hakusanoja, mutta Maxivisionin käyttöönottoa harkitsin vakavasti helmikuussa. Ikävä kyllä Maxivisionin tallenteiden heikko laatu sai minut palauttamaan Maxivisionin takaisin ja jatkamaan tallenteluita Topfieldin digiboksin kanssa.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+