Ylen kanavat vähenevät – Fem ja Teema yhdistyvät

13.3.2017    

YleYle yhdistää Yle Teema ja Yle Fem -kanavat yhdeksi uudeksi kanavaksi 24. huhtikuuta. Uusi Yle Teema & Fem -kanava tulee näkymään kanavapaikalla 5. Ylen mukaan kanavien yhdistäminen oli luontevaa, sillä ne eivät erillisinä kyenneet täysin täyttämään koko ohjelmakaaviota televisiossa.

Kanavien yhdistymisen vuoksi joidenkin ohjelmien esitysaika tulee muuttumaan ja aiemmin Yle Fem kanavalla esitetyt SVT Worldin ohjelmat tulevat poistumaan kokonaan uuden kanavan ohjelmakartalta. Kanavien yhdistymisestä huolimatta Yle Fem ja Yle Teema saavat kuitenkin omat kanavat Yle Areenaan.


Lähde: Yle

YouTubea katsotaan yli miljardi tuntia päivässä

2.3.2017    

YouTubeYouTuben parissa käytetty aika on kymmenkertaistunut vuodesta 2012 lähtien ja nykyään palvelusta katsotaan videoita yli miljardi tuntia joka päivä. Miljardi tuntia vastaa noin 114 000 vuotta. Tätä aikaa voidaan verrata nykyihmisen saapumiseen Eurooppaan, joka tapahtui noin 40 000 vuotta sitten. Videoiden katselua voidaan miettiä myös sekunneittain, sillä YouTuben videoita katsotaan joka sekunti yli 11 500 tunnin verran.

YouTubeen myös lisätään uusia videoita hirvittävää tahtia, sillä palveluun lisätään joka minuutti 400 tuntia videoita, eli 65 vuoden verran videoita joka päivä.

Facebookin vuoden takaisen ilmoituksen mukaan sen kautta katsottiin päivittäin videoita noin kymmenen kertaa vähemmän, eli noin 100 miljoonaa tuntia päivässä. Netflixistä katsotaan päivittäin noin 116 miljoonaa tuntia ohjelmia. YouTuben käyttö lähestyy nopeasti myös tavallista televisiota, sillä arvioiden mukaan yhdysvalloissa katsotaan perinteistä televisiota noin 1,25 miljardia tuntia päivässä.


Lähde: Kauppalehti

Kaapelikanavat näkyvät ainakin syyskuulle saakka

28.2.2017    

TVNelonen Median Jimin, Livin, Heron sekä MTV:n Avan ja Subin lähetykset uhkasivat loppua Soneran ja DNA:n kaapeliverkoissa tänä iltana. Lähetysten loppumisen syynä olisi ollut se, etteivät televisioyhtiöt tai kaapelioperaattorit kumpikaan halua maksaa Kopioston vaatimia uusia tekijänoikeusmaksuja.

Tv-yhtiöt ja kaapelioperaattorit ovat nyt muodostaneet työryhmän ratkomaan vapaasti vastaanotettavien televisiokanavien kaapelijakeluun liittyvät tekijänoikeuskysymykset syyskuun loppuun mennessä. Myös Nelosen ja MTV:n kanavien lähetyksiä jatketaan kaapeliverkoissa ainakin syyskuun loppuun saakka.


Lähde: Yle

Myös MTV:n AVA sai jatkoaikaa kaapeliin

27.2.2017    

AVAKopiosto haluaa televisiokanavien kaapelijakelusta lisää tekijänoikeusmaksuja, sillä vuonna 2015 voimaan tulleen lain mukaan kaapelijakelu katsotaan ohjelmien uudelleen lähettämiseksi ja Kopiosta haluaa saada siitä erillisen korvauksen. Televisioyhtiöt Nelonen Media ja MTV eivät halua maksaa lisäkorvauksia, kuten eivät myöskään kaapelioperaattorit.

Televisioyhtiöt ja kaapelioperattorit neuvottelevatkin maksuista ja maksumiehen puuttumisen vuoksi Ava-, Jim-, Liv- ja Hero-kanavien lähetykset uhkasivat loppua Soneran ja DNA:n kaapeliverkoissa helmikuun viimeinen päivä. Nelonen päätti jo pari päivää sitten jatkaa kaapelioperaattorien lupaa jakaa kanaviaan toukokuun puoliväliin saakka ja nyt MTV on antanut kaapelioperaattoreille samanlaisen luvan.

Kaapelioperaattorit ja televisioyhtiöt yrittävät löytää ratkaisun ongelmaan ennen toukokuun puolta väliä.


Lähde: MTV

Nelosen kanavat pysyvät kaapelissa – ainakin toistaiseksi

26.2.2017    

NelonenNelonen Median Jim-, Liv- ja Hero-kanavat sekä MTV:n Ava ovat vaarassa kadota DNA:n ja Soneran kaapeliverkoista. DNA:n kaapeliverkkoon kuuluu kaikkiaan yli 600 000 taloutta ja Soneran verkossa on 500 000 kaapelitaloutta.

Alun perin kanavien näkymisen piti loppua jo ensi viikon tiistaina, mutta nyt Nelonen on jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jakaa Jim-, Liv- ja Hero-kanavia toukokuun 16. päivään saakka.

Ongelman juuret juontavat Kopiostoon, joka haluaa kaapelijakelusta lisää tekijänoikeusmaksuja, sillä vuonna 2015 voimaan tulleen lain mukaan kaapelijakelu katsotaan ohjelmien uudelleen lähettämiseksi ja Kopiosta haluaa saada siitä erillisen korvauksen.

”Tv-katsojat ovat joutumassa neuvottelujen keskellä sijaiskärsijöiksi. Meidän tärkeimpänä tavoitteenamme on varmistaa keskeytymätön palvelu katsojille ja saada asia ratkaistua neuvotteluteitse. Mitään tiukkaa aikarajaa tälle ei ole”, kommentoi Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

Nelonen Median mukaan uusi maksu olisi perusteeton, sillä tv-yhtiö on jo kertaalleen maksanut ohjelmien tuotannon kustannukset kotimaisille tuotantoyhtiöille ja jakeluoikeuksista ulkomaisten ohjelmien myyjille. Asiasta on Tasajärven mukaan olemassa myös eurooppalaisia ennakkopäätöksiä.


Lähde: Sanoma

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+