Netflixin iso kilpailija tuli Suomeen ja paljon halvemmalla

14.12.2016 · 5 Kommenttia    

Amazon Prime VideoAmazon on avannut Prime Video -videopalvelunsa 200 maassa, myös Suomessa. Prime Videon tämän hetken kirkkain tähti on Grand Tour, joka on Top Gearin alkuperäisten tekijöiden uusi sarja. Grand Tourin suosiosta kertoo jotain sen saama piratismisuosio, sillä sen ensimmäistä jaksoa on ladattu laittomasti jo 7,9 miljoonaa kertaa.

Grand Tourin lisäksi Prime Videosta löytyy Amazonin omaa tuotantoa olevia suosittuja sarjoja ja elokuvia Netflixin tapaan. Prime Video tarjoaa katsottavaksi oman tuotannon lisäksi myös paljon muiden tuotantoyhtiöiden sarjoja ja elokuvia. Vielä ei ole kuitenkaan selvillä paljonko Prime Videon tarjonnasta on katsottavissa Suomessa ja moniko ohjelma on tekstitetty suomeksi. Prime Videon tukisivuilla monikielisen tekstityksen luvataan olevan mukana monissa ohjelmissa, mutta sen enempää tietoa tekstityksistä ei tarjota tukisivuilla.

Prime Videon hinta on painettu todella alas, sillä ensimmäiset kuusi kuukautta palvelu maksaa vain 2,99 euroa kuukaudessa. Tämän jälkeen hinta on 5,99 euroa kuukaudessa. Palvelua voi käyttää ilmaiseksi ensimmäiset seitsemän päivää ja sopimuksen voi lakkauttaa koska tahansa.

Prime Videon käyttö onnistuu selaimen lisäksi muun muassa iOS ja Android-laitteilla sekä Samsungin ja LG:n älytelevisioilla. Vuoden 2015 ja uudemmilla älytelevisioilla katselu onnistuu myös Ultra HD -laadulla ja myös HDR löytyy tuettujen tekniikoiden listalta, kunhan televisio tukee näitä. Muilla laitteilla sisältöjä voidaan katsella enintään HD-laadulla ja mobiililaitteilla ohjelmia voidaan myös tallentaa laitteen muistiin offlinekatselua varten. iOS-laitteilla offlinekatselu on tosin rajoitettu vain SD-laatuun. Googlen Chromecast ei ikävä kyllä ole tuottujen laitteiden listalla, mutta senkin käyttö onnistuu striimaamalla selaimessa pyörivä video Chromecastiin.

Prime Videon omat ohjesivut eivät kerro montako videota palvelusta voidaan katsoa yhtä aikaa, mutta muualta Amazonin sivuilta löytyvän tiedon mukaan videoita voitaisiin katsella kolmella laitteella samaan aikaan, mutta samaa videota voidaan katsoa vain yhdellä laitteella kerrallaan. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa tietoa onko kolmen yhtäaikaisen laitteen rajoitus käytössä Amazonin Prime Videossa.

Prime Videon käytön aloittaminen onnistuu osoitteessa PrimeVideo.com.

YouTube sai HDR-tuen

8.11.2016    

YouTubeYouTube on lisännyt aiemmin palveluunsa tuen muun muassa 3D- ja 4K-videoille, live streamingille ja 360-asteen videoille. Nyt YouTube on lisännyt tuen HDR-videoille.

HDR-tuki parantaa kuvanlaatua tuomalla tarjolle suuremman väriavaruuden ja musta on mustempaa ja valkoinen valkoisempaa verrattuna tavallisiin videoihin.

YouTuben HDR-tuki on käytettävissä heti Chromecast Ultra -mediatoistimella, kunhan käytössä on HDR:ää tukeva televisio. Tuki lisätään piakkoin myös Samsungin vuoden 2016 UHD ja SUHD -älytelevisioille ja myöhemmin muille HDR:ää tukeville laitteille. YouTuben ensimmäisiä HDR-videoita löytyy YouTuben soittolistalta.

Alla oleva kuva simuloi tavallisella näytöllä HDR:n eroa tavalliseen kuvaan verrattuna.

YouTube HDR


Lähde: YouTube

Vain näillä selaimilla näet parhaan laadun Netflixissä

15.7.2016 · 2 Kommenttia    

NetflixMicrosoftin uuden väitteen mukaan sen Edge-selain on ainoa selain, joka toistaa Netflixin videoita 1080p-resoluutiolla. Väite ei pidä paikkaansa ja jotkin selaimet ovat tukeneet 1080p-resoluutiota jo pitkään.

Siinä Microsoft on oikeassa, että Edgellä voidaan katsoa esimerkiksi Netflixiä 1080p-resoluutiolla. Sama tosin onnistuu myös Internet Explorerilla ja Macin Safari selaimella (alkaen Mac OS X ‑käyttöjärjestelmän versiosta 10.10.3). Chromea, Firefoxia ja Operaa käytettäessä resoluutio jää vain 720p-tasolle.

1080p-resoluution käyttö ei ole mitenkään uusi juttu, sillä Wayback Machinellä löytyy Netflixin ohjesivu helmikuulta 2015 ja jo silloin Internet Explorer ja Safari ovat toistaneet Netflixin ohjelmia 1080p-resoluutiolla. Edge-selaimen 1080p-tukikaan ei ole uusi juttu, sillä jo Wayback Machinen lokakuussa 2015 tallentama Netflixin ohjesivu kertoo Edgen 1080p-tuesta.

Netflixiä voidaan myös katsoa television kautta 1080p-resoluutiolla esimerkiksi Chromecastilla. Mikään selain ei tue Netflixin Ultra HD -tarkkuutta, mutta sen saa käyttöön monilla Ultra HD -älytelevisioilla ja mediatoistimilla.

Netflixin HD-tarkkuuden käyttö ei onnistu kaikkein halvimmilla sopimuksella sillä se vaatii 9,99 euroa kuukaudessa maksavan tupla-sopimuksen käyttöä. Tupla-sopimuksella Netflixiä voidaan myös katsella samaan aikaan kahdelta ruudulta. Ultra HD -sisältöjen katselu vaatii 11,99 euron hintaisen perhe-sopimuksen, joka mahdollistaa lisäksi palvelun käytön samaan aikaan neljällä ruudulla.

Amazonin videopalvelu haastaa Netflixiä enemmän

19.4.2016    

Amazon Video on DemandAmazonin videopalvelu tuli tarjolle Yhdysvalloissa jo lähes kymmenen vuotta sitten ja viime vuosina sen on saanut käyttöönsä ostamalla Amazon Prime palvelun 99 dollarilla (noin 87 euroa) vuodeksi. Amazon Primen alkuperäinen ja vieläkin käytössä oleva etu oli ostosten toimittaminen kotiin ilmaiseksi. Amazon Primen hyötyihin kuuluu nykyään myös siis videopalvelu sekä muun muassa ilmainen musiikkipalvelu sekä rajoittamaton tallennustila valokuville.

Nyt Amazon on kuitenkin kertonut aloittavansa elokuvia ja sarjoja tarjoavan Amazon Video -palvelun tarjoamisen erillään Amazon Primestä 8,99 dollarilla (noin 8 euroa) kuukaudessa ja samalla rahalla voi katsoa myös palvelusta löytyviä 4K UHD -elokuvia ja sarjoja. Ilmeisesti 8,99 dollarin hinta on tarjolla vain, jos palvelun ottaa käyttöön useammaksi kuukaudeksi. Yhdeksi kuukaudeksi, esimerkiksi jonkin suositun lomakauden ajaksi, palvelun saa 10,99 dollarilla.

Vertailun vuoksi Netflixin HD-laatua tarjoavan paketin hinta on Yhdysvalloissa 9,99 dollaria kuukaudessa (Suomessa 9,99 euroa) ja UHD-laatua tarjoavasta paketista täytyy maksaa 11,99 dollaria (Suomessa 11,99 euroa). Netflixin tapaan Amazon Videokin tarjoaa joitain elokuvia ja sarjoja yksinoikeudella.

Amazon Video on tarjolla Yhdysvaltojen lisäksi Britanniassa, Saksassa, Itävallassa sekä Japanissa. Vielä ei ole tiedossa aikooko palvelu laajentua lähiaikoina muihin maihin.


Lähde: Wall Street Journal

Ultra HD Blu-ray -elokuvat saapuvat markkinoille

5.1.2016 · 1 Kommentti    

Blu-ray4K-televisioita on myyty jo jonkin aikaa ja esimerkiksi Netflix on tarjonnut 4K-elokuvia suoratoistona jo yli puolentoista vuoden ajan. Samsung esitteli ensimmäisen Ultra HD Blu-ray -soittimen viime syksynä ja nyt vihdoinkin neljä kertaa HD-elokuvia tarkemmat 4K Ultra HD -elokuvat ovat tulossa markkinoille Blu-ray -formaatissa.

Warner Bros on kertonut tuovansa aluksi tarjolle Ultra HD Blu-ray -formaatissa neljä elokuvaa, jotka ovat Mad Max: Fury Road, San Andreas, The Lego Movie ja Pan. Elokuvista löytyy 4K-tarkkuuden lisäksi myös paremmat värit ja kontrastin tarjoava HDR sekä Dolby Atmos -äänet.

Warner Bros aikoo julkaista tänä vuonna yli 35 Ultra HD -elokuvaa ja ne julkaistaan Ultra HD Blu-ray -formaatin lisäksi myös joidenkin suoratoistopalveluiden kautta. Myös jotkin muut elokuvastudiot ovat kertoneet tuovansa Ultra HD Blu ray -elokuvia myyntiin tämän vuoden alkupuolella.


Lähde: Warner Bros

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+