YouTube sai HDR-tuen

8.11.2016    

YouTubeYouTube on lisännyt aiemmin palveluunsa tuen muun muassa 3D- ja 4K-videoille, live streamingille ja 360-asteen videoille. Nyt YouTube on lisännyt tuen HDR-videoille.

HDR-tuki parantaa kuvanlaatua tuomalla tarjolle suuremman väriavaruuden ja musta on mustempaa ja valkoinen valkoisempaa verrattuna tavallisiin videoihin.

YouTuben HDR-tuki on käytettävissä heti Chromecast Ultra -mediatoistimella, kunhan käytössä on HDR:ää tukeva televisio. Tuki lisätään piakkoin myös Samsungin vuoden 2016 UHD ja SUHD -älytelevisioille ja myöhemmin muille HDR:ää tukeville laitteille. YouTuben ensimmäisiä HDR-videoita löytyy YouTuben soittolistalta.

Alla oleva kuva simuloi tavallisella näytöllä HDR:n eroa tavalliseen kuvaan verrattuna.

YouTube HDR


Lähde: YouTube

Musiikkiteollisuus haluaa tappaa YouTuben videoiden muuntamisen MP3:ksi

27.9.2016 · 1 Kommentti    

MusiikkiMusiikkiteollisuuden mielestä YouTube-videoita MP3-tiedostoiksi muuntavat nettipalvelut ovat laittomia ja ne halutaankin poistaa kokonaan netistä. Musiikkiteollisuuden etuja ajavat IFPI, RIAA sekä BPI ovatkin nyt haastaneet suositun youtube-mp3.org -sivuston ylläpidon oikeuteen.

Musiikkiteollisuuden mukaan tällaisten sivustojen käyttö ylittää nykyään jo normaalien piraattisivustojen käytön ja jopa puolet 16-24 -vuotiaista hankkii musiikkia käyttäen tällaisia palveluita.

Youtube-mp3.org on ilmeisesti maailman suosituin YouTube-videoita MP3:ksi muuntava sivusto 60 miljoonalla kuukausittaisella käyttäjällä. Sivuston käyttö on todella helppoa sillä käyttäjän tarvitsee vain kopioida YouTube-videon osoite palveluun, jonka jälkeen se tekee videosta musiikkitiedoston silmänräpäyksessä.


Lähde: TorrentFreak

Uusi YouTube Go tuo videot puhelimiin jopa ilman nettiyhteyttä

27.9.2016    

YouTubeGoogle on julkaissut uuden YouTube Go -sovelluksen, joka mahdollistaa YouTuben videoiden katselun parhaimmillaan jopa ilman nettiyhteyttä. YouTube Go tullaan julkaisemaan aluksi Intiassa, missä mobiilinetti ei välttämättä toimi kovinkaan hyvin.

YouTube Go:n avulla videoita voidaan tallentaa offline-katselua varten hitaillakin yhteyksillä esimerkiksi yön aikana. Uudella sovelluksella voidaan myös kopioida videoita kavereilta Bluetooth-yhteydellä käyttämättä lainkaan nettiyhteyttä.

Myös videon laatua voidaan vaihtaa helposti ja sitä myötä käytettävän nettiyhteyden ja tallennustilan määrää voidaan säästellä. YouTube Go pyrkii vähentämään turhaa netinkäyttöä myös näyttämällä halutessa pienen esikatseluvideon ennen kuin varsinaista videota aletaan lataamaan. Esikatseluvideon avulla käyttäjä voi päättää kannattaako kyseisen videon katseluun käyttää rajallista nettiyhteyttä.

Sovellusta voi käyttää tällä hetkellä vasta Intiassa ja sielläkin vain YouTuben testiohjelmaan rekisteröityvät henkilöt saavat sen käyttöönsä. Sovellus tullaan julkaisemaan laajemmalle yleisölle vasta ensi vuonna, mutta vielä ei ole tiedossa tuleeko sovellus koskaan esimerkiksi suomalaisten käyttäjien saataville.


Lähde: YouTube

Videot tulevat Spotifyyn

26.1.2016 · 1 Kommentti    

SpotifySpotify ilmoitti viime vuoden toukokuussa aikeistaan tuoda videoita ja podcasteja palveluunsa. Nyt vihdoinkin Spotifyn suunnitelmat ovat muuttumassa todeksi, sillä yhtiön kerrotaan tuovan videot Android-käyttäjille tällä viikolla ja iOS-käyttäjille ensi viikolla. Videot ovat aluksi tulossa tarjolle vain Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa sekä Ruotsissa.

Spotify tuo tarjolle muun muassa ESPN:n, Comedy Centralin sekä BBC:n videoita ja tarkoitus on esittää käyttäjille lyhyitä videoklippejä sekä joitain pidempiä musiikkiaiheisia ohjelmia. Spotify aikoo tuoda ohjelmia tarjolle myös pieninä ’viikon uutiset’ tai ’hupia lounaalle’ -tyylisinä paketteina.

Videot tulevat saataville kaikille käyttäjille ilman lisämaksuja tai mainoksia, vaikkakin Spotify sanoi viime vuonna, että videoiden mainostuloista tulee yritykselle tärkeä tulolähde.


Lähde: The Wall Street Journal

Nettivideoiden katselu vie suurimman osan netin kaistasta

14.10.2015 · 1 Kommentti    

YouTubeAnvian ja VTT:n tutkimuksen mukaan yi 60 prosenttia Anvian asiakkaiden nettiliikenteestä käytetään liikkuvan kuvan siirtoon. Tällaista liikkuvaa kuvaa tarjoavat esimerkiksi YouTube, nettitelevisiot, IPTV-palvelut ja Netflix sekä muut vastaavat palvelut. Kaksikymmentä prosenttia Anvian nettiliikenteestä käytetään tiedostojen siirtoon, joka sisältää myös videoiden kopiointia. Loput kaksikymmentä prosenttia käytetään muuhun nettikäyttöön, kuten normaaliin surffaukseen sekä sosiaalisen median palveluihin.

Tutkimuksen tulokset tukevat aiemmin julkaistua Viestintäviraston selvitystä, jonka mukaan 60 prosenttia suomalaisista katsoo nettivideoita.

”Tulevaisuuden verkoissa liikennemäärät tulevat edelleen kasvamaan. Uudet, korkealaatuisen TV-kuvan jakelutekniikat, kuten 4K/8K UHD, jotka vaativat erittäin nopeita ja hyvälaatuisia yhteyksiä, sekä käyttäjäkunnan kasvavat laatuodotukset tuovat tulevaisuudessa vielä omat haasteensa nettijakeluun”, arvelee VTT:n tutkija Toni Mäki.


Lähde: Anvia

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+