Netflixiä ei voi enää asentaa moniin Android-laitteisiin – näin kierrät ongelman

15.5.2017 · 1 Kommentti    

NetflixNetflix on tehnyt muutoksen Android-sovellukseensa, minkä vuoksi sitä ei voi enää asentaa laitteisiin, jotka on rootattu tai joiden bootloader on avattu. Netflixin mukaan muutos on tehty tarkoituksella, sillä palvelun käyttöönottama Widevine-kopiosuojaus ei toimi alemman turvatason, esimerkiksi rootatuilla, laitteilla.

Monet Android-käyttäjät roottaavat puhelimensa ja muutoksen vuoksi Netflixiä ei voi enää asentaa tai päivittää näihin laitteisiin. Aiemmin asennettu Netflix toimii edelleen, ainakin toistaiseksi, mutta sitä ei voi päivittää uudempaan versioon.

Netflixin sovelluksen voi edelleen päivittää myös rootattuihin puhelimiin lataamalla sovelluksen apk-tiedoston netistä, mutta netistä löytyviin sovelluksiin on voitu lisätä esimerkiksi haittaohjelmia. Yksi yleisesti turvallisena pidetty paikka ladata sovelluksia on APK Mirror, joten sieltä voi harkita Netflixin päivitysten hankkimista rootatuille puhelimille. Netflixin sovellus löytyy APK Mirrorista tämän linkin takaa.


Lähde: Android Police

YouTuben käyttöliittymä päivittyy paremmaksi

4.5.2017 · 5 Kommenttia    

YouTubeKerroimme pari viikkoa sitten YouTuben piilotetusta hämärätilasta. Nyt tämä hämärätila on tulossa helposti kaikkien saataville YouTuben uudistuneen käyttöliittymän myötä.

YouTuben uusi ulkoasu perustuu Googlen Material Designiin, jota Google on käyttänyt mobiilisovelluksissaan jo parin vuoden ajan. Uusi ulkoasu on ilmavampi sekä yksinkertaisempi ja siten helppokäyttöisempi verrattuna aikaisempaan. Hämärätilan saa päälle YouTuben valikosta, joko oikean yläkulman kolmesta pisteestä tai profiilikuvasta.

YouTuben uusi ulkoasu on aluksi pienen käyttäjäryhmän testikäytössä, mutta se tulee kaikkien saataville myöhemmin.


Lähde: YouTube

DNA tuo myyntiin täysin uudenlaisen tallentavan Android-digiboksin

4.5.2017    

DNADigiboksimarkkinoilla ei ole tapahtunut moneen vuoteen mitään mainittavan arvoista, mutta nyt DNA tuo markkinoille täysin uudenlaisen tallentavana digiboksina ja mediatoistimena toimivan laitteen. DNA TV-hubi -laitteessa on kaksi kaapeli- ja antenniverkoissa toimivaa HD-viritintä, joten ohjelmia voidaan tallentaa erilliselle kiintolevylle katsottaessa toista ohjelmaa. Samaan aikaan tallennettavien ohjelmien määrästä ei ole kuitenkaan vielä tietoa.

Uusi DNA TV-hubi on Android-pohjainen ja siihen voi asentaa sovelluksia Google Playstä. Laitteessa toimii esimerkiksi Netflix, YouTube, Viaplay, Yle Areena, MTV Katsomo, Nelosen Ruutu, pelit sekä monet muut Android-sovellukset. Laitteesta löytyy myös 4K-tuki, joten esimerkiksi Netflixin ohjelmat saadaan näkyviin parhaalla mahdollisella tarkkuudella. Laite osaa myös peilata muista laitteista lähetettyä kuvaa ja ääntä Googlen Chromecastin tapaan.

DNA TV-hubia voidaan käyttää laitteen kaukosäätimen lisäksi myös puhelimen tai tabletin kautta. Laitteella voidaan pelata Android-pelejä myös laitteeseen Bluetoothilla yhdistettävän peliohjaimen avulla. DNA TV-hubi tulee markkinoille kevään aikana, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.


Lähde: DNA

Hakkerit kiristävät rahaa jakamalla Orange is the New Black -sarjan tulevia jaksoja

29.4.2017    

PiratismiHakkeriryhmä nimeltään TheDarkOverlord uhkaa julkaisevansa vertaisverkoissa vielä esittämättömiä sarjoja ja elokuvia, ellei sen pyyntöihin vastata. Hakkeriryhmä on ilmeisesti saanut sarjat ja elokuvat haltuunsa viime vuoden loppupuolella murtautumalla ohjelmien ääniosuuksia jälkituotantona tekevän yrityksen palvelimille.

Murron jälkeen ryhmä neuvotteli jälkituotantoyhtiön kanssa ja ryhmän mukaan yhtiö lupasi maksaa 50 bitcoinia (tämän hetken kurssin mukaan noin 60 000 euroa), jotta varastettuja ohjelmia ei jaettaisi eteenpäin. Jälkituotantoyhtiö ei kuitenkaan maksanut vaadittua summaa, minkä vuoksi ryhmä on nyt jakanut Netflixin Orange is the New Black -sarjan viidennen tuotantokauden jaksot torrentteina.

Netflix on tietoinen asiasta ja tekee yhteistyötä FBI:n kanssa rikollisten kiinnisaamiseksi. Orange is the New Black -sarjan viidennen kauden on tarkoitus tulla saataville laillisesti Netflixin kautta kesäkuun 9. päivä.

Hakkeriryhmä TheDarkOverlord kertoo saaneensa haltuunsa monia muitakin sarjoja sekä elokuvia esimerkiksi FOXilta, NAT GEO:lta ja ABC:ltä. Ryhmä on murtautunut myös muiden yritysten palvelimille ja kiristänyt niitä saamillaan tiedoilla. Uhreina on ollut esimerkiksi rakennusyritys, polyuretaani- ja epoksituotteita kehittäviä yrityksiä sekä lääketieteellinen organisaatio.


Lähde: TorrentFreak

MTV Katsomo siirtyi täysin HTML5-aikaan

15.4.2017    

KatsomoMTV Katsomo on ottanut käyttöön HTML5-pohjaisen soittimen kaikilla nykyaikaisilla selaimilla. HTML5-pohjaisen soittimen ansiosta käyttäjät eivät tarvitse enää Flashia tai Silverlightiä ja muutoksen myötä toiston luvataan olevan vakaampaa sekä kuvanlaadun parempaa. Myös virrankulutuksen kerrotaan vähenevän.

Katsomon uusi HTML5-soitin on käytössä Chromessa, Firefoxissa, Edgessä, Safarissa ja Operassa. HTML5-tukea ei saada rakennettua vanhoille selaimille, kuten esimerkiksi Internet Explorerille. Katsomon käytöstä pari prosenttia tapahtuu tällaisilla vanhoilla selaimilla ja niitä käytettäessä tarvitaan edelleenSilverlight-lisäosa.


Lähde: MTV

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+