MTV Katsomo siirtyi täysin HTML5-aikaan

15.4.2017 · Kommentoi    

KatsomoMTV Katsomo on ottanut käyttöön HTML5-pohjaisen soittimen kaikilla nykyaikaisilla selaimilla. HTML5-pohjaisen soittimen ansiosta käyttäjät eivät tarvitse enää Flashia tai Silverlightiä ja muutoksen myötä toiston luvataan olevan vakaampaa sekä kuvanlaadun parempaa. Myös virrankulutuksen kerrotaan vähenevän.

Katsomon uusi HTML5-soitin on käytössä Chromessa, Firefoxissa, Edgessä, Safarissa ja Operassa. HTML5-tukea ei saada rakennettua vanhoille selaimille, kuten esimerkiksi Internet Explorerille. Katsomon käytöstä pari prosenttia tapahtuu tällaisilla vanhoilla selaimilla ja niitä käytettäessä tarvitaan edelleenSilverlight-lisäosa.


Lähde: MTV

Ilmaisia elokuvia tarjolla

22.3.2017    

PlejmoElokuvia netissä ja mobiilissa tarjoava videopalvelu Plejmo on päivittänyt mobiilisovelluksiaan ja nettiselaimella toimivan katseluohjelmansa. Päivityksen myötä mobiilisovellukset tukevat nyt Chromecastia ja AirPlaytä ja elokuvia voidaan myös tallentaa offlinekäyttöä varten. Plejmon Samsung Smart TV ja Apple TV-sovellukset tullaan päivittämään myöhemmin.

Plejmon vuokraelokuvien lisäksi palvelu tarjoaa viikottain vaihtuvia ilmaisia elokuvia. Palvelun ilmaiset elokuvat -sivulta löytyy tällä viikolla neljä ilmaista elokuvaa ja alla olevien alennuskoodien avulla voidaan katsella myös muutamia vuokrattavia elokuvia ilmaiseksi. Plejmosta löytyy myös uusia elokuvia, kuten esimerkiksi oscarvoittajat Hacksaw Ridge, Arrival sekä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.

Alla olevia Plejmossa tällä hetkellä toimivia alennuskoodeja käyttämällä saa noin kolmekymppiä ilmaista vuokrausrahaa:

  • välkommentillplejmo
  • SAMSUNG201112
  • MOVIELOVERS2357
  • MOVIELOVERS6597

Ilmaiskoodit voidaan syöttää Plejmon arvokoodisivulle.

Netflixin uutuudet: alkutekstien ohitus, peukut ja erilliset mobiiliversiot

20.3.2017    

NetflixNetflixiin on tulossa muutama mielenkiintoinen muutos. Ensimmäinen liittyy sarjojen jaksoja peräkkäin katsovien ylseiseen ongelmaan, eli alkuteksteihin, ja toinen ohjelmien arvosteluun. Kolmantena mahdollisena muutoksena on mobiilinäytöille ohjelmista tehtävät omat versiot.

Sarjoja peräkkäin katsovien yleinen ongelma on jokaisen jakson alussa näyvät alkutekstit. Netflixkin tietää alkutekstien häiritsevän monia käyttäjiä ja se onkin nyt tuonut pienelle käyttäjäjoukolle testikäyttöön alkutekstit ohittavan Skip Intro -napin. Uutta nappia testataan aluksi ilmeisesti suurelta osin vain selainversiossa ja vain joissain sarjoissa.

Allekirjoittanut on huomannut alkutekstit ohittavan ominaisuuden jo aiemmin käytettäessä Android-sovellusta ja Chromecastia. Tällöin ensimmäisen samalla istumalla katsottavan jakson alkutekstit näkyy normaalisti, mutta seuraavan jakson alkutekstit saa ohitettua painamalla jakson lopussa pausenappia ja heti perään toistonappia.

Toinen Netflixin muutos koskeee ohjelmien arvostelua. Nykyisin käytössä olevat tähdet tullaan korvaamaan huhtikuussa YouTubestakin tutuilla peukku ylös ja alas napeilla. Lisäksi Netflix tulee esittämään ohjelmien tiedoissa prosenttilukuna oman arvionsa siitä, miten varmasti käyttäjä pitää mistäkin ohjelmasta.

Netflix suunnittelee myös leikkaavansa sen itsetuottamista sarjoista ja elokuvista omat versiot mobiilinäytöille. Näillä mobiiliversioilla voitaisiin esimerkiksi näyttää jostain kohtauksesta jokin tarkempi kohta sen sijaan, että käytettäisiin laajempaa leikkausta näyttäen jokin yksityiskohta pienenä mobiililaitteen reunassa.

YouTubea katsotaan yli miljardi tuntia päivässä

2.3.2017    

YouTubeYouTuben parissa käytetty aika on kymmenkertaistunut vuodesta 2012 lähtien ja nykyään palvelusta katsotaan videoita yli miljardi tuntia joka päivä. Miljardi tuntia vastaa noin 114 000 vuotta. Tätä aikaa voidaan verrata nykyihmisen saapumiseen Eurooppaan, joka tapahtui noin 40 000 vuotta sitten. Videoiden katselua voidaan miettiä myös sekunneittain, sillä YouTuben videoita katsotaan joka sekunti yli 11 500 tunnin verran.

YouTubeen myös lisätään uusia videoita hirvittävää tahtia, sillä palveluun lisätään joka minuutti 400 tuntia videoita, eli 65 vuoden verran videoita joka päivä.

Facebookin vuoden takaisen ilmoituksen mukaan sen kautta katsottiin päivittäin videoita noin kymmenen kertaa vähemmän, eli noin 100 miljoonaa tuntia päivässä. Netflixistä katsotaan päivittäin noin 116 miljoonaa tuntia ohjelmia. YouTuben käyttö lähestyy nopeasti myös tavallista televisiota, sillä arvioiden mukaan yhdysvalloissa katsotaan perinteistä televisiota noin 1,25 miljardia tuntia päivässä.


Lähde: Kauppalehti

Amazon Prime Videosta ei näytä löytyvän katsottavaa suomiteksteillä

23.12.2016    

Amazon Prime VideoAmazon avasi viime viikolla Prime Video -videopalvelunsa kahdessa sadassa maassa, mukaan lukien Suomessa. Prime Videon tukisivuilla kerrotaan monikielisen tekstityksen olevan mukana monissa ohjelmissa, mutta enempää tietoa esimerkiksi tekstitysten kielistä ei kerrota.

Digilelujen lukijan mukaan hän otti palvelun viikon ilmaiskokeiluun, muttei ole löytänyt palvelusta yhtään suomeksi tekstitettyä ohjelmaa. Näyttääkin siis siltä, ettei Prime Video ole vielä valmis laajemmalle suomalaiselle yleisölle. Vai oletko sinä löytänyt jotain suomeksi tekstitettyjä ohjelmia Prime Videosta?

Aika näyttää tuleeko Amazonin Prime Videon ohjelmiin suomenkielisiä tekstityksiä ollenkaan. Myös Netflixin alku Suomessa oli hieman ongelmallinen tekstitysten kanssa, sillä se oli ottanut luvatta käyttöön harrastelijoiden tekemät ja netissä jakamat Andromeda-sarjan tekstitykset. Netflix kuitenkin päätyi hyvin nopeasti poistamaan laittomat tekstitykset käytöstä.

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+