Ylen kanavat vähenevät – Fem ja Teema yhdistyvät

13.3.2017    

YleYle yhdistää Yle Teema ja Yle Fem -kanavat yhdeksi uudeksi kanavaksi 24. huhtikuuta. Uusi Yle Teema & Fem -kanava tulee näkymään kanavapaikalla 5. Ylen mukaan kanavien yhdistäminen oli luontevaa, sillä ne eivät erillisinä kyenneet täysin täyttämään koko ohjelmakaaviota televisiossa.

Kanavien yhdistymisen vuoksi joidenkin ohjelmien esitysaika tulee muuttumaan ja aiemmin Yle Fem kanavalla esitetyt SVT Worldin ohjelmat tulevat poistumaan kokonaan uuden kanavan ohjelmakartalta. Kanavien yhdistymisestä huolimatta Yle Fem ja Yle Teema saavat kuitenkin omat kanavat Yle Areenaan.


Lähde: Yle

Yle Areenan web-versio suosittelee nyt ohjelmia älykkäämmin

28.2.2017    

Yle AreenaYle Areenan mobiili- ja älytv-versiot ovat osanneet jo jonkin aikaa suositella käyttäjille katsottavaa älykkäämmin ja nyt tämä ominaisuus on tullut myös Areenan web-versioon. Areenan etusivulla olevat suositellut ohjelmat perustuvat toimituksen valintoihin, mutta uudituksen myötä listan järjestys perustuu aiemmin laitteella katsottuihin ohjelmiin. Myös näitä ohjelmia katsoneiden muiden käyttäjien katsomat muut ohjelmat vaikuttavat suositeltujen ohjelmien listan järjestykseen.

Suosittelualgoritmi on sidottu tällä hetkellä vain laitteen käyttöhistoriaan ja muiden samoja ohjelmia katsoneiden käyttäjien katseluhistoriaan. Tämän vuoksi suositukset voivat olla samalla käyttäjällä erilaisia käytettäessä Areenaa eri laitteita. Suosittelualgoritmi tulee myöhemmin käyttämään hyväkseen Yle tunnuksella sisäänkirjautuneen käyttäjän kaikilla laitteilla tapahtuvaa katselua pelkän yhden laitteen käyttöhistorian sijaan.

Uutta suosittelualgoritmia testattiin ennen virallista julkaisua näyttämällä osalle käyttäjistä toimituksen luoma suosituslista ja osalle algoritmin muokkaama lista. Tulosten mukaan algoritmin järjestämän listan käyttäjät käynnistivät yli 30% enemmän ohjelmia Areenasta.


Lähde: Yle

Yle Areenan suoria tv-lähetyksiä voidaan nyt kelata taaksepäin

21.2.2017 · 1 Kommentti    

Yle AreenaYle Areenan selainversioon on lisätty ajansiirto-ominaisuus, jota käyttämällä tv-kanavien suoria lähetyksiä voidaan kelata taaksepäin neljän tunnin ajan. Aiemmin jo alkaneen ohjelman katsominen alusta tai tietyn kohdan katsominen uudelleen onnistui vasta tallenteen julkaisun jälkeen. Ajansiirron avulla tallenteen julkaisua ei tarvitse enää odottaa, sillä suoria tv-ohjelmia voidaan kelata saman tien.

Ominaisuus on aluksi käytössä vain Areenan tietokoneversion selainversiossa ja iOS-laitteiden Safari-selaimessa. Ajansiirto ei vielä toimi Androidin selaimissa, mobiilisovelluksissa tai älytelevisioissa toimivissa sovelluksissa, mutta tuki näille on tulossa myöhemmin. Ominaisuus toimii toistaiseksi vain suorissa televisiokanavien lähetyksissä, mutta se on tulossa myöhemmin myös vain Areenassa lähetettäviin suoriin lähetyksiin.


Lähde: Yle

Yle Areena sai uusia ominaisuuksia

26.1.2017    

Yle AreenaYle on uudistanut videopalvelunsa selainversion videotoistimen. Yle Areenan uusi selainversio käyttää suorien lähetysten toistoon uutta HTML5-toistinta vanhentuneen Flash-version sijaan. Uusi toistin toimii tietokoneen lisäksi myös suurimmassa osassa mobiiliselaimia.

Areenan uusi HTML5-toistin sisältää myös uusia ominaisuuksia. Uudella versiolla voidaan esimerkiksi valita streamin laatu oikean alakulman asetuksista. Oletuksena käytössä on automaattinen laatu, joka sopeutuu nettiyhteyden nopeuteen. Suorat lähetykset voidaan myös pysäyttää ja katselua voidaan jatkaa myöhemmin samasta kohdasta.

Uudistukset ovat tällä hetkellä käytössä vain Areenan suorissa lähetyksissä sekä lyhyissä klipeissä, esimerkiksi uutisvideoissa. Uudistukset tuodaan kuitenkin myöhemmin mukaan kaikkeen Areenan sisältöön ja Yle lupaa tuoda uuteen toistimeen myös lisäominaisuuksia


Lähde: Yle

Yle suunnittelee vähentävänsä televisiokanavia

21.9.2016    

YleYle suunnittelee yhdistävänsä Yle Teema ja Yle Fem -kanavat uudeksi yhteiskanavaksi. Uuden vielä nimeämättömän kanavan on tarjoitus esittää molempien kanavien ydinohjelmia ja Ylen mukaan nämä kaksi kanavaa sopii yhteen kanavapaikkaan. Esimerkiksi ensilähetysten määrän ei pitäisi laskea uudistuksen vuoksi.

Ylen uudistusten taustalla on television katselun muutos, sillä televisiota katsotaan yhä enemmän verkossa. Yle aikookin siirtää yhä enemmän ohjelmiaan Yle Areenaan, josta yhtiö kaavailee tekevänsä tulevaisuuden television käyttöliittymän.

Päätös kanavien yhdistämisestä tehdään syksyn aikana, luultavasti lokakuun lopussa.


Lähde: Yle

Seuraava sivu »

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+